Skocz do zawartości

Czy to jest cos warte?

Gość Robi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
W ostatni weekend, przy okazji szukania monet (brrr, co za pogoda) znalazlem \ iechcacy\" (serio - bez wykrywacza, lezalo po prostu sobie) zelaztwo z gatunku militariow. Jest to fragment jakiejs dwururki - nie znam fachowego slownictwa, ale jest to taki korpus z cynglami, iglicami, ladownica (?) i elementami mocowania kolby. Calosc jest bardzo zardzewiala. Nie ma do tego samej podwojnej lufy (niestety nie znalazlem, moze kiedys uda mi sie w tym miejscu znalezc), oczywiscie brak czesci drewnianych (kolby). Nie czyscilem tego - czy warto? Nie wiem ile to moze miec lat, nie wiem jaki producent. Czyscic to, czy wyrzucic do smieci (to drugie to zart ;-) ) Jest to kawalek zlomu, ktory kiedys strzelal.

Pozdrawiam.
Napisano
Najlepiej jak byś umieścił zdjęcie, sam opis jest mało dokładny.Rozumiesz chyba??
Pozdrawiam
Napisano
No rozumiem. Zdjecie umieszcze, ale niestety za jakies 2 tygodnie (zostawilem to u rodzicow w domu). Nie chcialem Was prosic o dokladna identyfikacje znaleziska, tylko Wasze zdanie, czy warto sie tym kawalkiem zelastwa dalej interesowac. Mnie interesuja monety (nawet te peerelowskie - wszystko co z ziemi to \skarb\"), dlatego nie jestem w stanie ocenic, czy mi sie to przyda, czy nie. OK, w takim razie temat zawieszam i za jakies 2 tygodnie podesle tu zdjecie (skan).

Pozdrawiam.
Napisano
Sam powiedziałeś, że \...wszystko co z ziemi to skarb...\" Nigdy nic nie wiadomo...:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie