Gość Napisano 6 Kwiecień 2002 Share Napisano 6 Kwiecień 2002 Znalazłem coś, co przypomina mi zapalnik opisany w marcowym numerze \Odkrywcy\" w dziale \ asz mini-konkurs\". Pomożecie rozpracować znalezisko ?OPIS: tulejka chyba aluminiowa dł. 53 mm o średnicy 17 mm z krótkim trzpieniem o góry i węższym od tulejki. Trzpień przebity otworem a odchodzą od niego promieniście trzy zardzewiałe druty. Na tulejce sygnatura - dwie litery \R\" odwrócone od siebie \plecami\" i trochę oddalone, dalej liczba 551 a pod literami i liczbą - 1940 /data ?/Przy okazji serdeczne dzięki za inne ekspertyzy na forum dyskusyjnym ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Kwiecień 2002 Share Napisano 10 Kwiecień 2002 Prawdopodobnie jest to niemiecki zapalnik typu SMiZ-35. Odsyłam do artykułów o zapalnikach we wcześniejszych numerach Odkrywcy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.