dziki1958 Napisano 27 Październik 2005 Autor Napisano 27 Październik 2005 Średnica 14mm, miedź lub mosiąz. Z jakiego okresu pochodzi i z jakiego państwa. Bedę bardzo wdzięczny za pomoc. Pomóżcie proszę.
Anarchista Napisano 27 Październik 2005 Napisano 27 Październik 2005 wyglądą na ruską starsza niż XIX wiek, tyle potrafię powiedzieć :) pzdr
SWaldek Napisano 27 Październik 2005 Napisano 27 Październik 2005 Temat już był przy okazji jak identyfikowałem swoją: to pałuszka Piotra IPozdrawiam
dziki1958 Napisano 27 Październik 2005 Autor Napisano 27 Październik 2005 Dzięki wszystkim za pomoc. A może wiecie ile jest warta ta monetka?
Voucur Napisano 6 Listopad 2005 Napisano 6 Listopad 2005 Ze 2 dni temu znalazłem podobną na starej drodze ale ząb czasu dosyć mocno ją ugryzł, widać tylko awers (chwilowo nie mam zdjęcia) ale wygląda nieco inaczej, pod napisu połuszka" cyrylicą ma datę 1719.Czy to zupełnie inna moneta niż ta ze zdjęcia?
SWaldek Napisano 7 Listopad 2005 Napisano 7 Listopad 2005 W tym okresie było kilka odmian POŁUSZKI" możesz to zobaczyć w internetowym katalogu z rosyjskiej strony. Jedne miały datę wybijaną słowiańskimi literami, inne arabskimi cyframi, jedne miały orła z koroną inne nie, wszystko to ładnie widoczne na zdjęciach, ale to ta sama moneta Pozdrawiam
Voucur Napisano 7 Listopad 2005 Napisano 7 Listopad 2005 Wielkie dzięki za info mimo że rosyjskiej strony nie znalazłem ale natknąłem się na podobną do mojej na allegro.
SWaldek Napisano 8 Listopad 2005 Napisano 8 Listopad 2005 Posłalem Ci na maila wiadomość z adresem kataloguPozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.