krzycho Napisano 27 Październik 2005 Autor Napisano 27 Październik 2005 witam macie moze jakis pomysł jak delikatnie wyczyscic ten krzyż http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=235666 środek jest dosc mocny widac zarysy W niechcial bym go zniszczyc , narazie lezy w nafcie i czeka na pomysły:)dzieki za odp.
Cyrograf15 Napisano 27 Październik 2005 Napisano 27 Październik 2005 Zamist nafty to oliwa z oliwek. Zawsze podczyści, co pare dni przecieraj delikatnie szmatką.Wojtek
krzycho Napisano 27 Październik 2005 Autor Napisano 27 Październik 2005 dzieki juz lezy w oliwie z oliwek:)
krzycho Napisano 29 Październik 2005 Autor Napisano 29 Październik 2005 moze macie jecsze jakies pomysły moze elektroliza? jak czyszciliscie swoje krzyże ?
Cyrograf15 Napisano 16 Listopad 2005 Napisano 16 Listopad 2005 Krzycho daj znać co zrobiłeś. Bo właśnie kolejny krzuż w tej sprawie się ujawnił.
krzycho Napisano 16 Listopad 2005 Autor Napisano 16 Listopad 2005 oliwa z oliwek nic niedała, wlozyłem go do nafty i narazie lezy nieruszam , niechce go zniszczyc bo mam cichą nadzieje ze bedzie czytelny moj nauczyciel histori pomoze mi zrobic konkretną elektrolize bo mowi ze niewystarczy nalac solanki i podlaczyc kabelki:) jak wyczyszcze choc narazie sie niespiesze to napewno wrzuce fotki , nieśpiesze sie bo wole poczekac i zrobic to dobrze pozdro.
krzycho Napisano 16 Listopad 2005 Autor Napisano 16 Listopad 2005 acha i ramka wykonana jest ze srebra pr. 800. wiec elektrode trzeba podlaczyc pod zelastwo niedotykajac ramki , acha i bede robił w kwasie bo podobno sól po jakims czasie wyłazi:/
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.