Gewer Napisano 26 Październik 2005 Autor Napisano 26 Październik 2005 Witam mam kilka pytań związanych z czeskim mauserem VZ-24.Pierwsze pytanie dotyczy rodzaju bić na komorze i boku komory chodzi jak wygladały standardowe bicie i jak wygladały bicia w wersjach eksportowych.Drugie pytanie dotyczy czy na czeskich mauserach był umieszczany rok produkcji, jeśli tak w jakim miejscu był wybijany.Trzecie pytanie czy według numeru serii mozna ustalić mniej wiecej rok produkcji.Jeśli ktoś posiada jakieś linki, zdjęcia lub informacje związane z czeskim mauserem bede niezmiennie wdzięczny za ich udostępnienie.pozdr. Gewer
Gewer Napisano 27 Październik 2005 Autor Napisano 27 Październik 2005 Czy naprawde nikt nic niewie na temat czeskich mauserów Vz24 ?????
werning Napisano 27 Październik 2005 Napisano 27 Październik 2005 Witam oto link jeden z wielu:) naprawdę sporo tego w necie. http://mauser98k.internetdsl.pl/gvz24.html rok produkcji jest po lewej stronie komory oznaczany literka E-(miniaturka lwa)- i dwie ostatnie cyfry roku. wydaje mi się że identyczny stempel był wybijany tez na lufie tuż przy komorze. Mnie osbiście interesuje bardziej vz33.Pzdr Werning
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.