militarnik Napisano 14 Październik 2005 Autor Napisano 14 Październik 2005 Mam Jabela. Ma skal czestotliwosci do 10 - jak jest wiecej niz 6 to wykrywacz piszczy chocby nic nie bylo metalowego w promieniu 100 m. O co chodzi?
SWaldek Napisano 14 Październik 2005 Napisano 14 Październik 2005 To nie skala częstotliwości tylko czułości.Twoim zadaniem jest ustawienie pokrętła na granicy ciszy i dźwięku lub jeżeli nie został przerobiony to pojedyńczych stuków w głośniczku i nie zastanawiaj się dlaczeho po 6 juz piszcy, bo tak ma być taka jest klasa sporzętuPozdrawiam
DjOLO Napisano 15 Październik 2005 Napisano 15 Październik 2005 Ja też mam Jabla i też mi piszczy tak powyżej 6...ale czy tego nie da się zlikwidować?Bo coś mi się nie wydaje żeby to musiało tak piszczeć jak jest skala na 10.Pozdrawiam
SWaldek Napisano 15 Październik 2005 Napisano 15 Październik 2005 Wszystko da sie zrobić ale potrzeba minimum wiedzy elektronicznej i można tak to zrobić,że będą dwa potencjometry(dwie skale)i efekt piszczenia wystąpi dopiero ok 10, ale to jak pisałem wczesniej nie o to chodzi.Najważniejszy jest ten próg i może on wystepować nawet koło 1 a przesuniecie go do 10 nic nie zmieni. Zmianma w dół od progu ogranicza czułość wykrywacza także niektórzy kumający potrafili to wykożystać i zrobic coś w postaci PIN POINTA który polega na skokowym ograniczeniu czułości dla duzego sygnału aby precyzyjniej okreslić srodek zaleganiaPozdrawiam
militarnik Napisano 17 Październik 2005 Autor Napisano 17 Październik 2005 to tak wogóle, to jak piszczy to szukać trzeba tam, gdzie obręcz z którejś strony do czegoś przylega i coś czuje czy w środku koła?
idiota Napisano 17 Październik 2005 Napisano 17 Październik 2005 bardzo prosze militarnik o podanie maila, lub kontakt na priv.mam sprawe :)mail z nicku nie działathunder33@op.pla z wykrywką robie tak:jak już coś namierze, wtedy:jeżeli jest małe, odwracam cewkę w pion i w ten sposób powoli namierzam fanta z dokładnością do cm :)jeżeli jest duże zmniejszam czułość na min tak żeby piszczało w środku przedmiotu i też w pionie namierzamczęsto, jeżeli jest to drut, więcej elementów, lub blacha pod dziwnym kątem można mieć problemy z precyzyjnym namierzeniem fanta, wtedy dołek staje się nieadekwatnych rozmiarów :/wszystko przyjdzie z czasempozdrojanusz
militarnik Napisano 18 Październik 2005 Autor Napisano 18 Październik 2005 mój mail to milowczanin@tlen.pl a jeżeli nie działa to napisz mi na gg: 8135682
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.