Gość Napisano 3 Kwiecień 2002 Share Napisano 3 Kwiecień 2002 Nie jestem dlugotrwalym, ani aktywnym uczestnikiem tego forum, ale mam pare zastrzezen. Korzystam z innych forum w internecie i tam sa pewne usprawnienia, ktorych mi tu brakuje. Chodzi mi o takie rzeczy jak cytowanie przy odpowiadaniu na wiadomosc i informacje przy kazdej odpowiedzi do czego sie odnosi (do odpowiedzi jakiego uzytkownika). To by chyba bardzo ulatwilo zrozumienie i sledzenie watkow. Druga sprawa, o ktora mi chodzi byla juz poruszana przez kolegow z forum: forum jest ustawione po kolejnosci nowych tematow. Moim zdaniem lepiej by jednak bylo po kolejnosci ostatnio dodanych wypowiedzi. Wiem, ze tak jest na stronie glownej, ale tam jest raptem tylko kilka ostatnich wypowiedzi. To zdaje egzamin, gdy sie regularnie (codziennie) zaglada na strone, natomiast w przypadku kilkudniowej nieobecnosci juz nie pomaga, poniewaz na stronie glownej wypowiedzi sa przewaznie z ostatnich 24 godzin (albo i mniej, gdy sie trafi jakis goracy temat).Pozdrawiam,Robert Jankowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Kwiecień 2002 Share Napisano 3 Kwiecień 2002 Co do ostatnio dodanych tematow zwracam honor - jest opcja \zobacz ostatnio dodane wiadomosci\". Gdyby jeszcze tylko po kliknieciu w taka wiadomosc przegladarka ustawiala sie na tej ostatnio dodanej wiadomosci...Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Kwiecień 2002 Share Napisano 3 Kwiecień 2002 Wydało mi się zbędne cytowanie wątków przy odpowiedzi w momencie gdy dodawany post jest podklejany pod główny wątek i razem z wszystkimi wyświetlany. Zajmuje to zbyt dużo miejsca, poza tym który post cytować??, ostatni czy główny ??Coś takiego dobrze funkcjonuje na grupach dyskusyjnych. Osobiście postawiłem na wyświetlanie się wszystkich postów danego wątku naraz ze względu na posiadaczy modemów. Nie ma nic bardziej irytującego niż otwieranie kolejnych odpowiedzi do jednego tematu a co z tym związane przeładowywanie całej strony.Przez parę lat sam używałem modemu i nie jest to przyjemność.Zresztą mam nadzieję że strona Odkrywcy jest jedną z szybciej ładujących się stron. Co do wyświetlania ostatnio dodanych to fakt, ostatnimi czasy 30 wyświetlanych postów to trochę mało. Może po prostu dorobię select w którym będzie można sobie samemu wybrać ilość np. 20,30,40 czy 50 ostatnich postów.W temacie ustawiania się przeglądarki na ostatnim poście. Większość wątków jest krótkich i mieści sie w całości na stronie bez przewijania. A w momencie gdy wchodzimy w dany wątek to ostatni post jak nazwa wskazuje wyświetla się i tak zawsze ostatni :)Oczywiście jest to tylko mój punkt widzenia i chętnie czekam na propozycje poprawek pod adresem bocian@odkrywca-online.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Kwiecień 2002 Share Napisano 4 Kwiecień 2002 Ktory cytowac? - zdecydowanie ostatni. Fakt, ze gdyby cytowac wszystkie, to by szlag czlowieka trafil. Nawet w tej chwili odpisujac na ta wiadomosc mam w drugim oknie otwarty tekst i czytam na co odpowiadam.Ponawiam prosbe o informacje, na czyj post sie odpowiada - skoro nie ma cytowania, to przy czytaniu latwiej jest znalezc tekst przedmowcy. Co do ustawiania na nowo dodanym komentarzu - przydaloby sie to, a jesli nie, to informacja graficzna (jakas ikonka), ktore wypowiedzi sa nowe (nieprzeczytane), ale byc moze to by skomplikowalo sprawe i wymagaloby wprowadzenia logowania uzytkownikow.Pozdrawiam,Robert Jankowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Kwiecień 2002 Share Napisano 4 Kwiecień 2002 No bardzo chętnie doczepię jako cytat ostatni post, ale myślałem że skoro tak są poukładane wątki to wypowiedzi dotyczą ich jako całości. Niczym nie różniłoby się to od dodania okienka odpowiedzi pod całym wątkiem. Co do logowania, to nie chcę tworzyć kolejnego \kółka różańcowego\", każdy ma dostęp, każdy może dodać swój komentarz. Zapraszam na priva bocian@odkrywca-online.com, nasz temat trochę odbiegł od poszukiwań a chętnie podyskutuję o tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.