magnus992 Napisano 11 Październik 2005 Autor Share Napisano 11 Październik 2005 Dzięki za odpowiedzi na moje popszednie pytanko dotyczące wyczyszczenia niezbędnika... Metoda z octem okazala sie najskuteczniejsza :D do odczyszczenia z rdzy, potem wypaliłem go nad palnikiem gazowym zwilzajac go nadtlenkiem wodoru, wygotowałem w wodzie destylowanej i zakonserwowałem WD 40... Niezbędnik sciemniał" i zyskał bardzo pożadany wygląd starego przedmiotu...(prezentuje sie pięknie na scianie na ktorej mam wyposazenie niemieckiego zolnieza :)) Niestety ze wzgledu na to ze dlugo przebywal w kwasnej glebie rdza okazala sie na tyle gleboka ze na jego powierzchni potwozyly sie ruzdy" i nie wem czy nie lepiej wygladałby gdyby go oszpachlowac i pomalowac metaliczną farbką Co o tym myślicie??Z gory THX za wszystkie posty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 11 Październik 2005 Share Napisano 11 Październik 2005 Kiepski pomysł z tym szpachlowaniem. Każda ingerencja obniża wartość przedmiotu. Zostaw jak jest.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 11 Październik 2005 Share Napisano 11 Październik 2005 wartość jak wartość-miliardow takie niezbędniki nie sa warte;)ale faktycznie lepiej zostawić chyba tak jak jest...lepiej wygląda tak-łądnie zakonserwowany fancik na którym widać ząb czasu-jak połatane cudo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.