076 Napisano 8 Październik 2005 Autor Napisano 8 Październik 2005 Problem jest spory zasadniczo - bo wyżej wymienione urządzenie nie chce funkcjonować (wcześniej działał prawidłowo). Troszkę leżał ostatnio nie używany, próbuje go odpalić żadnych efektów (brak działania sygnalizacji pracy diodą oraz reakcji na metal). Na świeżych ogniwach też żadnych zmian. Mam pytanie (zaznaczam że jestem totalnym ignorantem w dziedzinie elektroniki) czy mogło wystąpić jakieś uszkodzenie układu jeśli pracował by on przez dłuższy czas bez podłączonej cewki? Aha i czy ktoś może udostępnić mi dokumentacje + schematy (nie posiadam bo kupiłem gotowca).Ewentualnie proszę o wszelakie sugestie co mogło w nim „paść” i jak się ratować?Pozdrawiam - 076
Anielskooki Napisano 9 Październik 2005 Napisano 9 Październik 2005 Schemat miałem ale gdzieś posiałem.W tej sytuacji proponuje kontakt z firmą jabel.Jeśli sam nie umiesz odszukać namiaru na firme to napisz do mnie na maila.Anielskooki
SWaldek Napisano 9 Październik 2005 Napisano 9 Październik 2005 Odezwij się na priva to podam adres srtony ze schematem. Co do Jabelka to nie powinien ulec uszkodzeniu gdy sonda jest niepodłaczona. Bardziej obawiam sie ,że odwrotnie podłączyłeś zasilanie.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.