janek5 Napisano 13 Kwiecień 2006 Napisano 13 Kwiecień 2006 Jeżeli jest sygnał, a zachwile zanika to może to być jakis przedmiot na granicy dyskryminacji, podkręć wtedy dyskr. i zobacz czy nadal słychać pojedyńcze dzwięki.Może to być równiez glęboko zalegający fant.Solaris jest bardzo czuły i może to wynikac z różnych przyczyn.
dominss Napisano 15 Kwiecień 2006 Napisano 15 Kwiecień 2006 WitamChodzę z Solarisem juz dość długo.Interesuje mnie tylko drobnica: monetki,guziki itpWarto eksperymentować z ustawieniami, uwierzcie mi!!Osobiście lubię kopać monetki, a nie uprawiać biegi przełajowe po polu.Chodzę wolno i dokładnie.Moje nastawy to:DynamikaDyskryminacja - godz 9-10Czułość - 95 %Grunt - na OK i ciut w prawoI tu ważne!!!Korekcja żelaza - poziom 0Słyszalny sygnał wiodący- chodzę tylko w słuchawkach.Oczywiście na identyfikacji trzytonowej.Każdy sygnał obsłuchuje dokładnie.Efekty tak jak dla mnie wystarczające.Pozdrawiam
Debogora Napisano 16 Kwiecień 2006 Napisano 16 Kwiecień 2006 Na początek poleciłbym funkcję mix.W tym ustawieniu wykrywacz jest stabilniejszy[przynajmniej w moim]nie daje pustych sygnałów,i ładnie identyfikuje zalegający fant.Minusem jest minimalnie słabszy zasięg ok.15%.
Manlicher Napisano 3 Luty 2007 Napisano 3 Luty 2007 Witam.Mam pytanie do kolegi dominiss odnosnie tego ustawienia gruntu.czy jak ustawiasz grunt to na wyswietlaczu masz OK i puszczasz przycisk i dopero pozniej przekrecasz pokretlo ciut" w prawo?czy trzymajac przycisk przekrecasz pokretlo?no i na jakiej wysokosci to robisz??Za odpowiedz dziekuje.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.