yupiter Napisano 28 Kwiecień 2003 Autor Napisano 28 Kwiecień 2003 Witam i mam pytanie.Mam zamiar wybrać się w długi week-end z rodzinką gdzieś w Sudety (może Góry Stołowe, Karkonosze) i przy okazji wziąść ze sobą mojego Minelaba.Może ktoś mógłby coś ciekawego polecić.....Nie nastawiam się wprawdzie na wielkie kopanie, bo pewnie rodzinka na to nie pozwoli, ale może cokolwiek interesującego uda mi się wykopać.Grzebię w ziemi z zamiłowaniem i interesuje mnie wszystko, co wiąże się z historią. Może być coś z 1 wojny, może jakiś stary trakt, dworek etc.Ma ktoś jakieś informacje o przebiegu Szlaku Bursztynowego przez Śląsk???PozdrówkaPiotr
Gość Napisano 29 Kwiecień 2003 Napisano 29 Kwiecień 2003 Podpowiadam : Zlota Gorka w Szklarskiej P.Sredniej.Przeszlo przez nia 12887 poszukiwaczy z roznymi aparatami a ja w zeszlym tygodniu samodzialem PI znalazlem w nasypie kolejowym zegarki w sloiku(srebrne,pozlacane,ale wszyskie w roznym stopniu skorodowane).Niech sie swieci 1 Maja!!!Koenig
past Napisano 30 Kwiecień 2003 Napisano 30 Kwiecień 2003 polecam okolice Gór Bystrzyckich , w okolicy dużo pustych wsi , sprawdze w weekend !!!Lamparska właśnie wydała nową książkę o tych okolicach
yupiter Napisano 3 Maj 2003 Autor Napisano 3 Maj 2003 No i w końcu pojechałem w czwartek na cztery dni w Góry Bystrzyckie z moją piszczałą, no i wróciłem w czwartek!!!!Po dojechaniu w okolice Polanicy (ok. 300 km) szukałem noclegów (prywatne domy, gosp. agro, etc) i do wieczora nic nie znalazłem !!!!!!! Wyobrażacie sobie? Na hotel szkoda kasy, a namiotu nie miałem. Wróciłem w nocy z powrotem do domu (Mikołów) jak niepyszny........No cóż - długi week-end.Jutro w niedzielę jadę jeszcze na Jurę trochę pogrzebać.Dzięki wszystkim za wskazówki, co do miejsc w Sudatach. Skorzystam może innym razem.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.