Jaro5 Napisano 28 Kwiecień 2003 Autor Napisano 28 Kwiecień 2003 Witam wszystkich.Prosze o pomoc, chce ustalic przebeg słuzby wojskowej mojego dziadka.Służył na początku lat 30-tych w KOP-ie. Z jego opowiadań wiem że odbył szkolenie podoficerskie w Osowcu, jednak co było przed tym tego nie wiem. Załączone zdjęcie jest fragmentem zdjęcia grupowego i przedstawia tablicę z napisem : PUŁK GŁĘBOKIE, Kompania SZkol-Strzel ; KOP ; KURS PODST. NIEZAM ? ;24 III 1931 - 15 VII 1931. Czy może ktoś wie gdzie mogę znaleźć informacje dotyczące tej jednostki ?Pozdrawiam
Jaro5 Napisano 28 Kwiecień 2003 Autor Napisano 28 Kwiecień 2003 Oczywiście jest tam Kurs Podof. Niezaw.
Gość Napisano 28 Kwiecień 2003 Napisano 28 Kwiecień 2003 Pewnie Kurs Podoficerów Niezawodowych.PozdrawiamDużo ludzi chaciałoby się dowiedzieć nie tylko, o tym, gdzie dany człowiek służył, ale jaki miał przydział mob (do którego pułku, kompani, etc.), gdzie walczył, i jak zginął. I często niestety jest to niedowyjaśnienia.
Gość Napisano 29 Kwiecień 2003 Napisano 29 Kwiecień 2003 W Osowcu znajdowała sie też szkoła wywiadu bliskiego KOP
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.