Skocz do zawartości

Strategie wojenne

Seb Blatter

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Wypisujcie godne polecenia strategie, których akcja osadzona jest w czasie II wojny światowej.

[Biorąc pod uwagę, że praktycznie nikt tu nie zagląda, cenię sobie podwójnie każdą propozycję :]

Pozdrawiam
Napisano
Ano ja będę nudny i będę nawracał swoje ;) - polecam Close Combat III - V (mój wybór częsci).
III - front wschodni od '41 do '45 i praktycznie dostępna do gry większość używanego przez wojska sprzetu
IV - Ardeny
V - Utah Beach
No i kilka bardzo dobrych modów, które mozna zaliczyć jako praktycznie oddzielne częsci. Zaletami są w miarę realność, żadnych głupawych pasków energii itp znane wymysły z RTS. Nie chodzi też w niej, jak szybko umiesz poruszać się myszką itp. Masa emocji no i czasem trzeba pogłówkować. Jeśli miałbyś pytania o szczegóły - proszę wal ;)
Pozdrawiam serdecznie
Napisano
Najbardziej realistyczna to będzie Close Combat.

Ale jak chcesz coś bardziej rozrywkowego to Blitzkrieg, ale raczej ten zwykły. Dodatki sa bardzo meczące.

A i jeszcze Hearts of Iron 2 - chyba najbardziej kompleksowa strategia o IIWŚ, do tego stosunkowo łatwa do opanowania (zwłaszcza w porównaniu do HoI 1).

Pozdrawiam.
Napisano
Suden Strike cz 1, cz2, cz3
1 wiadomo prymitywna ale wciaga
sa tesz wersje pl wiec problemu niema sa dolaczane czasem do czasopism , potem ludkowie je odsprzedaja za symboliczne zlotowki na aukcach.
  • 2 weeks later...
Napisano
Cześć M Hess :)
Ja również polecam serię Close Combat szczeg. III i IV. Wiecie, że jest jej odpowiednik na telefon komórkowy? Konkretnie części VI.
  • 2 weeks later...
Napisano
czesc
polecam rownierz serie close combat z tym ze mi najbardziej podeszla duga czesc a brige to far".
bardzo duzo walk w miastach, przy najwyzszym poziomie trudnoci jest bosko, mnostwo adrenaliny, walki o kazdy budynek.
a cos dla prawdziwych hardcorowcow to bardzo stara gra
firmy ssi ,war in russia - II wojna swiatowa operacja barbarosa. jezeli lubisz siedziec tygodniami przed kompem, sterowac produkcja broni, miec wplyw na wyposazoenie jednostek od szwardonu luftwaffe po pulki w poszczegolnych dywizjach i przeprowadzac olbrzymie operacje to to jest cos dla ciebie. grafika uboga na maxa , dzwiku absolutne minimum ale za to miodnosc 100%.
byly jeszcze wczesniejsze wersje secend front(rowniez barbarosa i western front ladowanie aliantow w normandi.
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
Napisano
1. Sudden Strike.
2. Sudden Srike Forever - dodatek.
3. Twierdza.
4. Medival Total War.
5. Kozacy.
6. Kozacy.
7. Korea Forgotten Conflict.
8. Codename: Panzers.
9. Blitzkrieg.
10. Blitzkrieg 2.

i masa innych, których teraz nie pamiętam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie