krzychuna5 Napisano 15 Wrzesień 2005 Autor Napisano 15 Wrzesień 2005 panowie i panie, poszukuję miejsc godnych uwagi i wykrywki w okolicach Lidzbarka. wiem, że jest to miasto stare, bo założone ok. 1301 roku. wiem również kto tam przebywał z historycznych znanych osób, z czego mogę wywnioskować, że pola w okolicy mogą być bogate w monety. ale może ktoś z forumowiczów wie dokładnie jeszcze gdzie pochodzić (miejsca warte odwiedzenia, żeby za długo nie szukać, bo będe tam tylko przez weekend). dziękuje z góry za odzew.pozdrawiam. krzysiek.
U96 Napisano 15 Wrzesień 2005 Napisano 15 Wrzesień 2005 Lidzbark Welski czy Warmiński. Bo jak Lidzbark Warmiński to jestem po 20 na czacie na stronie Montiego to możemy sobie w spokoju pogadać i wymienić informacjami. Adam
krzychuna5 Napisano 15 Wrzesień 2005 Autor Napisano 15 Wrzesień 2005 niestety Welski:)pozdrawiam. może ktoś coś jeszcze?
Metort Napisano 15 Wrzesień 2005 Napisano 15 Wrzesień 2005 Byłem tam dwa razy z wykrywką i postaci historyczne, które tam przebywały wyraźnie należały do mało szczodrych lub pilnowały tego co miały. Tak czy inaczej nie siały monetek po polach. Pozdr.Metort
krzychuna5 Napisano 18 Wrzesień 2005 Autor Napisano 18 Wrzesień 2005 to przykre:(, ale mimo wszystko spróbuję, może coś wyjdzie. dziękuje za odpowiedzi. a może jeszcze coś ktoś wie i zechce się podzielić wiedzą?pozdrawiam. krzysiek.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.