Gość Napisano 30 Marzec 2002 Napisano 30 Marzec 2002 Witam Czy ktoś budował wykrywacz typu PI , ze schematu zamieszczonego na stronie http://www.republika.pl/demet/index.htm . Wykrywacz o którym mówie widnieje pod pozycją 11 (ten w czerwonej ramce). Proszę o wrażenia z pracy tego detektora , jaki ma zasięg , itp. Kubski
Gość Napisano 30 Marzec 2002 Napisano 30 Marzec 2002 Bawilem sie takim wykrywaczem wyprodukowanym przez p.Królaka z Koszalina. Zasieg z cewka 40cm nie potrafil przekroczyc 1m ,bardzo czuly na wszelkie zelaztwo ,kolor potrafil calkiem zignorowac (nakopalem sie tylko odlamkow), poza tym to przestarzala konstrukcja , przetwornica napiecia na na karkasie ferrytowym, zasilanie 12V ,zdecydowanie bardziej polecam wykrywacz PI opublikowany w PE nr 8/00 (97) ,napiecie zasilania 6V przetwornisa na ukladzie scalonym lecz ogolna charakterystyka podobna (bo to prawie ten sam uklad),trzba by sprobowac dac wieksza cewke ,nie uzywalem go lecz znam z opini znajomych co go sobie zlozyli.Jest to moja opinia o tym sprzecie moze ktos dorzuci cos lepszego .
Gość Napisano 30 Marzec 2002 Napisano 30 Marzec 2002 Możesz mi dokładnie podać , jak nazywa się to pismo . Bo po skrócie \PE\" nie jestem w stanie rozszyfrować . Ale chyba do szukania militariów ten wykrywacz wystarczy ?? Bo monet to raczej nie zamierzam poszukiwać .
Gość Napisano 30 Marzec 2002 Napisano 30 Marzec 2002 Praktyczny Elektronik ,ich strona to www.pe.com.pl lecz w archiwum sa same tytuly artykulow
Gość Napisano 30 Marzec 2002 Napisano 30 Marzec 2002 Dzięki , poszukam u jakiegoś znajomego , albo zobacze na giełdzie Elektronicznej .
Gość Napisano 30 Marzec 2002 Napisano 30 Marzec 2002 Z tego co o nim slyszalem i z wrazen uzytkowania poprzednika to szybciej znajdziesz za jego pomoca np luske stalowa niz mosiezna ale na sam poczatek moze byc.
Gość Napisano 4 Kwiecień 2002 Napisano 4 Kwiecień 2002 Te schemat z PE jest calkowicie bledny. Opis strojenia swiadczy o zupelnej nieznajomosci tematu autora :-(
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.