Skocz do zawartości

DSzK - pomocy

PATRON

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam,
poszukuję jak największej ilości danych ( zdjęć i rysunków technicznych) sprzętu o wdzięcznej nazwie DSzK'a czyli wkm sowiecki. głównie chodzi mi o budowę podstawy trójnożnej i mocowania wkm'u do niej.
za wszelkie skany, linki, zdjęcia, rysunki będę ogromnie wdzięczny. Wiem że temat jest mało odkrywczy" ale mam nadzieję że mi pomożecie :-))))))

Pozdrawiam PATRON
Napisano
Wersja na trójnogu, mimo, że chyba dość rzadka jest w paru muzeach w Polsce. Możesz poszperać też w rosyjskim internecie. Domyślam się, że chodzi o rekonstrukcję/kompletację. Zastanawiałbym się czy warto, może łatwiej pozyskać z AMW? W sumie trudno ocenić, kiedy coś staje się zabytkiem...
Napisano
Witam,
Do Jotes'a:
nie chodzi o rekonstrukcję , chodzi o pewne badania teoretyczne , które mają być częścią opracowania dotyczącego dynamiki podstawy wkm'u przy oddawaniu strzału. Ta podstawa została wybrana ze względu na jej prostą bydowę, celem analizy nie jest budowa samej podstawy , a raczej możliwości domontowania do niej pewnych elementów tłumiących drgania.
Dzięki za odzew PATRON
Napisano
Troche zdjęć jest na stronie www.thetankmaster.com/english.asp są tam daszeńki na podstawie trójnożnej, kołowej i morskiej. Trzeba tylko wchodzić na stronę rano bo serwer dość szybko się zapycha. Pozdro.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie