bartekl23 Napisano 17 Kwiecień 2003 Autor Napisano 17 Kwiecień 2003 Witam!Chciałbym się dowiedzieć gdzie można zakupić nowe saperki z drewnianym trzonkiem. Te składane szybko się gną i łamią. Jaka może być cena tych drewniaków" i czy można je dostać w składnicy harcerskiej?
SWaldek Napisano 18 Kwiecień 2003 Napisano 18 Kwiecień 2003 Osobiście od kilku lat używam saperki naszych wschodnich sąsiadów.Jest solidna z bukową rękojeścią ,składana ,stal cienka ale bardzo dobra jakościowo, ostrze w dolnej części zaokrąglone co pozwala łatwo wbijać w trawę i przecinać dość grube korzenie. Ceny nie pamiętam ale jest wybita ich cena 2 ruble 63 kopiejki
marwro Napisano 22 Kwiecień 2003 Napisano 22 Kwiecień 2003 Ja polecam saperke obecnie używaną w WP. Używam ja od 3 lat i nie mogę złego słowa o niej powiedzieć, doskonale daje sobie rade z każdym gruntem jak również z korzeniami. Sprzęt nie do zajechania.pozdrawiam
Gość Napisano 10 Maj 2003 Napisano 10 Maj 2003 Jedną sztuke dostałem od kolegi Marwro i rzeczywiście po 3 latach intensywnej eksploatacji żadnych uszkodzeń ,poza zdartym lakierem z trzonka.Najlepsza z najlepszych.Podobno ten model jest na uzyciu Strazy Granicznej RP.Kiedys ten sam wzór był używany przez harcerzy ale tamta sie wyginała.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.