Skocz do zawartości

Saperki

bartekl23

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam!

Chciałbym się dowiedzieć gdzie można zakupić nowe saperki z drewnianym trzonkiem. Te składane szybko się gną i łamią. Jaka może być cena tych drewniaków" i czy można je dostać w składnicy harcerskiej?
Napisano
Osobiście od kilku lat używam saperki naszych wschodnich sąsiadów.
Jest solidna z bukową rękojeścią ,składana ,stal cienka ale bardzo dobra jakościowo, ostrze w dolnej części zaokrąglone co pozwala łatwo wbijać w trawę i przecinać dość grube korzenie. Ceny nie pamiętam ale jest wybita ich cena 2 ruble 63 kopiejki
Napisano
Ja polecam saperke obecnie używaną w WP. Używam ja od 3 lat i nie mogę złego słowa o niej powiedzieć, doskonale daje sobie rade z każdym gruntem jak również z korzeniami. Sprzęt nie do zajechania.

pozdrawiam
  • 3 weeks later...
Napisano
Jedną sztuke dostałem od kolegi Marwro i rzeczywiście po 3 latach intensywnej eksploatacji żadnych uszkodzeń ,poza zdartym lakierem z trzonka.Najlepsza z najlepszych.Podobno ten model jest na uzyciu Strazy Granicznej RP.Kiedys ten sam wzór był używany przez harcerzy ale tamta sie wyginała.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie