Jakku Napisano 5 Wrzesień 2005 Autor Napisano 5 Wrzesień 2005 Bardzo uprzejmie prosze o pilną pomoc w identyfikacji tych 2 średniowicznych srebrnych blaszek. Ta pierwsza to chyba półgrosz Kazimierza Jakiellończyka, czy tak?
Jakku Napisano 5 Wrzesień 2005 Autor Napisano 5 Wrzesień 2005 To druga blaszka, i zupełnie nie mam pomysłu co to jest. Proszę o pomoc.
Jakku Napisano 5 Wrzesień 2005 Autor Napisano 5 Wrzesień 2005 Wrzucam jeszcze inną fotkę monetki nr 2.
vaderian Napisano 6 Wrzesień 2005 Napisano 6 Wrzesień 2005 Foto 1 to półgrosz i na pewno Jagielończyk. Niestety nie moge odcyfrować napisu wokół orła więc nie jestem pewien czy to Kazimierz. Półgrosz Władka :-) był też bardzo podobny.PozdrawiamVaderian (Lodz)
Jakku Napisano 6 Wrzesień 2005 Autor Napisano 6 Wrzesień 2005 Dostałem wiadomość na priva, że:1. To półgrosz Jan Olbracht.2. To denar Ludwika Jagiellończyka mennica Wrocław.obydwa są w Kopickim. Jutro sprawdzę w bibliotece.Dzięki!!!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.