megakura Napisano 3 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 3 Wrzesień 2005 to juz moja 3 pozycja z tej serii, wczesniejsze w calosci byly oparte na wspomieniach ba4rdzo mi sie podobaly, takze wiele sobie obiecywalem po krwawym lesie" tym bardziej ze opisuje bitwe dotychczas raczej slabo opisywana - bitwa w lesie hurtagen. i co ?! niestyty rozczrowanie.ksiazka podobna do obywateli w mundurach" ambrosa(chyba?) , czyli zlepek wspomnien wielu zolnierzy i historycznych faktow. ja po chwili zgubilem sie w gaszczu kompani, batalionow , pulkow i nie jasno opisywanych zdarzen, wspomnienia sa owszem ale w 99% amerykanow. bodajrze tylko jeden niemiec wspomina te wydarzenia i to dosc krotko.pozycja nie jest zla ,ale ... napewno nie tak dobra jak np.przez pieklo dla hitlera"tej samej serii. poza tym jest napisana w zupelnie innej formia anizeli juz zdarzylem sie przyzwyczaic w poprzedich pozycjach.konczac , fanom u.s. army napewno sie spodoba , dla mnie nietety lekkie rozczrowanie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salvator Napisano 27 Listopad 2005 Share Napisano 27 Listopad 2005 Obywatele w ... to książka Ambrosa świetna a to :/ taki luźny zlepek faktów wiejący cyframi i nudą :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.korbaczewski Napisano 28 Listopad 2005 Share Napisano 28 Listopad 2005 własnie sobie kupiłem, dzięki bardzo za recenzję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.korbaczewski Napisano 27 Grudzień 2005 Share Napisano 27 Grudzień 2005 Zacząłem czytac i sie musze zgodzić że tłumaczenie chyba jest fatalne bo jakiś taki dziwny język jest używan. Bardzo taka chaotyczna jest. Cornelius Rayan tez przytacza dużo relacji swiadków ale jego książki sa uporządkowane i się je czyta o wiele lepiej.Ale już na 12 stronie mozemy dowiedzieć się że pogromy żydów w rosji carskiej były. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.