von Neumarkt Napisano 1 Wrzesień 2005 Autor Napisano 1 Wrzesień 2005 Ukazała się historia 2 wojny światowej,a w niej takie ciekawostki,tylko ze stron 54-55 .1)Zaślubiny z morzem 17 i18 marca 1944.2)Łódż świętuje na ulicy 19 styczeń 1944.3)Przełamanie Wału Pomorskiego od 29 stycznia do 10 lutego 1944.4)Gdańsk znowu wolny 30 marca 1944 5)Poznań się bawi 23 luty 1944.No cóż ręce i nogi śię uginają.
Foster73 Napisano 1 Wrzesień 2005 Napisano 1 Wrzesień 2005 No co chcesz? Skrócili nam trochę wojnę ;-) Widocznie wg Faktu okupacja trwała za długo.
PATRON Napisano 1 Wrzesień 2005 Napisano 1 Wrzesień 2005 hehehe......po pierwsze : Jaka gazeta takie FAKT'y.a po drugie przecież to jest niemiecki wydawca .....to dlaczego ma znać historie Polski.....PZDR PATRON
crazyazbest Napisano 1 Wrzesień 2005 Napisano 1 Wrzesień 2005 von Neumarkt , Fakt już dawno wyrobił sobie u mnie renomę czasopisma pisanego przez specjalistów dla specjalistów ;P A niech sobie odkrywają ajemnice II Wojny Światowej" , jak ktoś ma ochotę takie rzeczy czytać to jego sprawa ... gorzej gdy znajdzie się człowiek który w te wypociny wierzy. P.S. Możesz mi wierzyć że są ludzie którzy po przeczytaniu takich bzdur czują się wyjątkowo wyedukowani i postanawiają sprawdzić czy nie da sie udowodnić znajomemu pasjonatowi historii jego niewiedzy(znaczy niby mnie)Azbest
tominml Napisano 4 Wrzesień 2005 Napisano 4 Wrzesień 2005 von Neumark skąd jesteś?pytam z ciekawości bo zaintrygował mnie twój nick.może południe warmińsmo-mazurskiego? pozdrawiam
von Neumarkt Napisano 5 Wrzesień 2005 Autor Napisano 5 Wrzesień 2005 Nie Neumark tylko Neumarkt,a mój nick znaczy poprostu e Środy Śląskiej",czyli dolnośląskie,pozdrawiam Andrzej.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.