Gość Napisano 14 Kwiecień 2003 Napisano 14 Kwiecień 2003 Wykopałem mp 40 .Mam pytanie,ze względu na ebonit jaką metodą najlepiej oczyścić znalezisko.
Nowy szukacz Napisano 14 Kwiecień 2003 Napisano 14 Kwiecień 2003 Cześć Proponaował bym Ocet 10% czyści pięknie nie niszczy ebonitu, wiem bo prubowałem na bagnecie z ebonitowymi oładkami, może być też elektroliza ale to długo trwa i trzeba się nieźle pobawić :)Dodaje fajne zdiątko mojego cacuszka.Pozdrawiam Occik
Gość Napisano 15 Kwiecień 2003 Napisano 15 Kwiecień 2003 Elektroliza też nic nie zrobi bakielitowi, uwaga natomiast na aluminium.Pozdrawiam
Gość Napisano 15 Kwiecień 2003 Napisano 15 Kwiecień 2003 Gratuluje znaleziska!!!Nie wiem jaki masz wykrywacz ale juz napewno ci sie zwrocił.Jesli mozna wiedziec napisz na jakiej głębokosci był??? i czy w piasku itp??? Mam nadzieje ze tez kiedys takie cudo wykope......
Gość Napisano 15 Kwiecień 2003 Napisano 15 Kwiecień 2003 Wykopałem go na głębokości ok.15 cm.Leżał w ziemi torfowo-szlamowej.Wykrywacz- nic specjalnego(stara, ciężka,samoróbka)
Gość Napisano 15 Kwiecień 2003 Napisano 15 Kwiecień 2003 No to tym bardziej Ci gratuluje!!!Ale w miejcu ktorym szukałes toczyły sie jakies walki!?? Kiedys widziałem taki wykop tyle ze 40% w gorszym stanie w Warszawie chcieli za niego 1500zł!!! Twoj w porownaniu do tamtego to ówka"..
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.