Skocz do zawartości

Farba na hełmie

P.D

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,nabyłem ładny hełm policji niemieckiej z wkładem,niestety był uzywany w OSP i z tego wzgledu przemalowano go na czarno,pewnie zeby pozbyc sie emblematow.Wiem,ze ten watek juz gdzies byl,ale jak moge usunac wtorna farbe,probowałem rozpuszczalnikiem i nic!!:(:( farba ta ma tez swoje lata,pewnie dlatego...istnieje jakis srodek,zeby to zetrzec nie niszczac oryginalnej farby i kalkomani,ktore pewnie są..jaki to srodek,gdzie mozna go kupic??z gory dziekuje za pomoc:)

nie spotkałem się jeszcze ze środkiem chemicznym do farb który by usuwał tylko jedną warstwę - poprostu nie da się

mechanicznie też nie usuniesz - juz najlepiej bedzie do żywego rwać a potem na nowo malować

P.D witam jest szansa na usunięcie tej jednej warstwy farby;) a mianowicie jest takie coś jak ŻEL DO USÓWANIE FARB I LAKIERÓW , bieżeszten żel i malujesz pędzlem cały chełm po 5_20min. 1 warstwa farby zaczyna sie łuszczyć i robi się miękka jak guma i śmiało możesz ja ściągnąć . na początek pomaluj mały kawałek i zobaczysz jak to schodzi ..taki środek kosztuje okolo 50 zł. i jest jego w puszce kilogram, Ja stosowałem to na fotrynach 18wiecznych gdzie było kilka warstw farby olejnej , to jak pomalowalem ymn żelem to tylko schodziła jedna warstwa farby... a najłatwiej kupisz go w sklepie z farbami a jak tam nie dostaniesz to napewno gościo ciebie nakieruje gdzie mozesz kupic .Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie