Gość Napisano 10 Kwiecień 2003 Napisano 10 Kwiecień 2003 Witam wszystkich!Jestem mlodym poszukiwaczem i chciałbym poszezyc swoja wiedze o bitwie z okolic Ilwy ,tam mieszkała moja babcia,z tego co pamietam to podobno sie tam strasznie bili na jesieni 1944.Czy ktos może mi skazac literature na ten temat? Z gory dziekuje!pozdrawiam Tomek
rorvik Napisano 10 Kwiecień 2003 Napisano 10 Kwiecień 2003 Poszukaj postu bodaj 'Franków' tam znajdziesz bibliografię o Operacji Karpacko Preszowskiej i bitwie w Dolinie Śmierci"Pozdrawiamrorvik
Gość Napisano 13 Kwiecień 2003 Napisano 13 Kwiecień 2003 Bardzo wiekkie dzieki Rorvik!pozdrawiamTomek
rorvik Napisano 14 Kwiecień 2003 Napisano 14 Kwiecień 2003 Wybieram się tam w maju może jakiś wspólny wypad?Pozdrawiamrorvik
Gość Napisano 14 Kwiecień 2003 Napisano 14 Kwiecień 2003 Bardzo mi przykro ale niestety rodzice mnie nie puszczą jestem jeszcze bardzo młodym poszukiwaczem (13 lat).Ale dziękuje za propozyce!PozdrawiamTomek
jagoda Napisano 14 Kwiecień 2003 Napisano 14 Kwiecień 2003 Witam Tomcio co nieco o operacji dukielskiej jest w O. nr. 12/02oraz w przewodniku Beskid Niski wydawnictwa Rewasz Rorvik kiedy dokładmie wybierasz się w okolice Ilwy może sklecimy jakąś wspólną wyprawe daj wiadomość na priva.Choć nie ukrywam że okres wakacyjny bardziej mi odpowiada.Pozdr.Marcin Jagoda"
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.