jabol Napisano 25 Sierpień 2005 Autor Napisano 25 Sierpień 2005 Jade do Prawska Pomorskiego i chcialbym sie dowiuedziec czy sa tam miejsca jakis bitew lub potyczek.Czy warto brac wykrywacz.
jabol Napisano 25 Sierpień 2005 Autor Napisano 25 Sierpień 2005 Ty nie badz taki madry . Wlasnie tam jade ale nowe mnie nie interesuje tylko stare he he . Konkret to walki o wal pomorski w poblizu Drawska. he he
dami3 Napisano 25 Sierpień 2005 Napisano 25 Sierpień 2005 Pochodze z Drawska, potyczek to było tam sporo i warto pogmerać (odsyłam do źródeł) zwłaszcza jeśli interesują cię militaria. Drawsko wyzwalao kilka polskich pułków piechoty, W tyłek dostał 11, wchodził od strony północno wschodniej, konkretnie wyjazdowa droga z Drawska do Świdwina i tereny za działkami na wschód od niej, troche na północ masz też kociołek świdwiński, a na południe jakieś 40 km hulaj dusza wał pomorski polecam Mirosławiec i Kalisz Pomorski, UWAGA: na południe od drawska aż do Kalisza Pomorskiego masz jeden wielki park rozrywki, omijaj z daleka szczególnie takie miejscowości jak Konotop, Oleszno i Poźrzadło /tereny wojskowe/ ale wiem także poniekąd, że na terenie poligonu były wykopaliska archeologiczne cmętarze ciałopalne" i takie tam ale to nas nie powinno interesować.POWODZENIA !!!
jabol Napisano 25 Sierpień 2005 Autor Napisano 25 Sierpień 2005 Dzieki bardzo w sumie to jade na poligon ale nie znam tego terenu, posiedze tam troche to se pomyslalem ze se troche pochodze. Jak to wyglada od strony poligonu to jest gdzies sie musze zaczepic nie. ja bys chcial to bym prosil na GG. Mam pare pytan jeszcze. Dzieki moj GG 8720151
waldi550 Napisano 26 Sierpień 2005 Napisano 26 Sierpień 2005 WitamOj panowie panowie z Drawska jesteście a swojego miasta nie znacie a wstyd, to ja zamiejscowy muszę Wam wskazywać gdzie w samym Drawsku się okładali i pokotem padali. A książeczki to BEEEE czytać się nie chce, a tam napisano jak na dłoni gdzie i w jakich okolicznościach nie mało naszych niemiaszki natłukli. Tytuł książki Wyzwolenie Pomorza, napewno liczba zabitych zawyżona ale realia bitew i potyczek żeczywiste.PozdrawiamWaldek
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.