leserek Napisano 23 Sierpień 2005 Autor Napisano 23 Sierpień 2005 witam. mam pytanie o organizacje lotniski polowych. chodzi mi o strukture techniczna, co i gdzie mozna szukac, dlugosc pasa, mam rozeznanie w terenie, ale to rozlegly teren...nie znajduje tego w necie, w opisach moich stron istnieje tylko wzmianka o lotniskiu.punktem zahaczenia moze byc dla mnie miejsce znalezisk, a to malo , pragne zglebic wiedze. pomozciepozdro tomekps. sam sie przeniioslem z drugiego dzialu
imperorr Napisano 23 Sierpień 2005 Napisano 23 Sierpień 2005 na lotniskach nie mialem szczescia chodzic, ale po zdjeciach to bym sie przeszedl napewno okolice drzewek.
leserek Napisano 24 Sierpień 2005 Autor Napisano 24 Sierpień 2005 juz to zrobilem, ale oprocz grzybow i urwilapki to nic.chodzi mi gdzie szukac warsztatow naprawczych. pozdro
efes Napisano 24 Sierpień 2005 Napisano 24 Sierpień 2005 Po pierwsze musisz ustalić na jakim kierunku znajdował się pas startu i lądowania.W osi podejścia i startu raczej nie lokalizowano zabudowań,warsztatów składów.Po drugie musiał być pewny dojazd do budynków bez przecinania pola wzlotów.A więc droda.Zw względu na dominujące u nas kier wiatrów oś pasów wybierano w miarę możliwości na kier E-W lub zbliżonych.W miarę płaski teren o długości 700-1000m. Dla łącznikowych starczała połowa. pozdr efes
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.