Skocz do zawartości

motocykl

Gość marop

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Od kilku lat jestem fascynatem przedwojennej i wojennej motoryzacji mam kilka motocykli ,jednak z ziemi udało mi się wyciągnąć tylko kilka cześci .Czy ktoś trfił na coś przypominajacego części motocyklowe .Nie chodzi ofanty od wsk itp.,raczej podobne do opisywanego w ODKRYWCY z przed kilku miesiecy.
Napisano
raz trafiłem na klosz od lampy, tabliczkę znamionową(strasznie poskręcaną)rączkę sprzęgła, albo hamulca i parę innych części do zundappa DB 200 o ile się nie mylę. klosz na wewnętrznej stronie ma napisane ołówkiem zundapp NSKK.
pozdrawiam
Napisano
Ja trafiłem na korbowód prawdopodobnie od jakiegoś rosyjskiego motocykla (bo stacjonowało tam zmotoryzowane wojsko rosyjskie)
Napisano
wim gdzie jest niezłe podziemne złomowisko - wychodzi sporo części - w tym od motocykli- zabrałem kilka światełek odblaskowych i antenę od radiostacji miejsce wskazuje że są to fanty niemieckie
Napisano
W jakich rejonach wyciągacie te elementy,nie chodzi
o komnkretne miejsca .Ciekawe elementy np.odlewy alum.,osprzęt czy podzespoły i cześci w dobrym stanie mogę wymienić lub odkupić .
Napisano
ja znalazlem pod olsztynem fragment felgi ze szprychami i siodelko, jest na nim zachowana tabliczka z nazwa, ale narazie nie powiem wam co to za nazwa, bo siodelko lezy w garazu, o ile jeszcze lezy :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie