Gość Napisano 8 Kwiecień 2003 Napisano 8 Kwiecień 2003 Od kilku lat jestem fascynatem przedwojennej i wojennej motoryzacji mam kilka motocykli ,jednak z ziemi udało mi się wyciągnąć tylko kilka cześci .Czy ktoś trfił na coś przypominajacego części motocyklowe .Nie chodzi ofanty od wsk itp.,raczej podobne do opisywanego w ODKRYWCY z przed kilku miesiecy.
kelau Napisano 8 Kwiecień 2003 Napisano 8 Kwiecień 2003 raz trafiłem na klosz od lampy, tabliczkę znamionową(strasznie poskręcaną)rączkę sprzęgła, albo hamulca i parę innych części do zundappa DB 200 o ile się nie mylę. klosz na wewnętrznej stronie ma napisane ołówkiem zundapp NSKK.pozdrawiam
Irys Napisano 8 Kwiecień 2003 Napisano 8 Kwiecień 2003 Ja trafiłem na korbowód prawdopodobnie od jakiegoś rosyjskiego motocykla (bo stacjonowało tam zmotoryzowane wojsko rosyjskie)
paracel Napisano 9 Kwiecień 2003 Napisano 9 Kwiecień 2003 wim gdzie jest niezłe podziemne złomowisko - wychodzi sporo części - w tym od motocykli- zabrałem kilka światełek odblaskowych i antenę od radiostacji miejsce wskazuje że są to fanty niemieckie
Gość Napisano 9 Kwiecień 2003 Napisano 9 Kwiecień 2003 W jakich rejonach wyciągacie te elementy,nie chodzio komnkretne miejsca .Ciekawe elementy np.odlewy alum.,osprzęt czy podzespoły i cześci w dobrym stanie mogę wymienić lub odkupić .
Frozzer Napisano 9 Kwiecień 2003 Napisano 9 Kwiecień 2003 ja znalazlem pod olsztynem fragment felgi ze szprychami i siodelko, jest na nim zachowana tabliczka z nazwa, ale narazie nie powiem wam co to za nazwa, bo siodelko lezy w garazu, o ile jeszcze lezy :)
paracel Napisano 9 Kwiecień 2003 Napisano 9 Kwiecień 2003 miejsce jest dość spokojne i chciałbym by takie pozostało jak chcesz namiary to napisz na priv
paracel Napisano 9 Kwiecień 2003 Napisano 9 Kwiecień 2003 miejsce jest dość spokojne i chciałbym by takie pozostało jak chcesz namiary to napisz na priv
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.