Pit_100 Napisano 19 Sierpień 2005 Autor Napisano 19 Sierpień 2005 Co sądzicie o wykrywaczach firmy armand szczególnie o penetratorze i prospectorze? Pozdro.
Piorek Napisano 19 Sierpień 2005 Napisano 19 Sierpień 2005 Ja mam Penetratora, wbrew opinii moge stwierdzic ze to calkiem niezla, lekka i prosta w obsludze wykrywka. Mam ja dla osob niezwiazanych z szukaniem a chcacych sprobowac jak to jest :)Na ostatnim wypadzie szalal w lesie z nim moj brat, nakopal lusek, pierdolek, jakis kawal stalowej plyty z przyzwoitej glebokosci oraz monetke. Do wad mozna zaliczyc cichy glosnik bez mozliwosci regulacji i duza sonde z otworami (wiem ze sa wieksze i wspolczuje uzytkownika).Jesli w Penetratorze bylby wskaznik np. wychylowy wykrywka idzie o klase wyzej.Uwazam ze to niezla wykrywka za ta cene i co najwazniejsze statyk!
kondek Napisano 12 Wrzesień 2005 Napisano 12 Wrzesień 2005 Ja uzywam Prospectora.Wady wysuwa sie czesc z sonda podczas przeszukiwania.Gwint w otworach laczacych wierzch pudelka od elektroniki szybko sie wyrabia i wyrywa jest slaby.Bardzo słabe przyłacza do baterii przewody sie wyrywaja trzeba przerabiac.Zasieg w miare zalezy tak jak wszedzie od gruntu.Czasami wyje bez potrzeby np ostatnio na kamieniu a moze mam meteoryta :-). W tej chwili mysle ze zakup Prospectora(starszy model z pełna cewka) nie byl za dobry :-). Jednak da sie cos znalezc :-).Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.