Luksik Napisano 19 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2005 Witam.Mam pytaanie jak wyczyścic łuski mosiężne i miedziane. Jakie chemikalia sa potrzebne, żebym nie musiał ich szlifować. Pozdrawiam Luksik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pit_100 Napisano 19 Sierpień 2005 Share Napisano 19 Sierpień 2005 Po co je czyścić? Moim zdaniem oczyszczone są brzydkie. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berthie Napisano 19 Sierpień 2005 Share Napisano 19 Sierpień 2005 Spróbuj pomoczyć łuski w kwasku cytrynowy, ale tak przez parę minut, powinny zejść osady, a do gołego metalu to najlepiej mleczka, pasty do czyszczenia łazienki, są i specjalne do mosiadzu.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pik78 Napisano 20 Sierpień 2005 Share Napisano 20 Sierpień 2005 Miedziane łuski-to prima aprilis dzisiaj jest ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imperorr Napisano 20 Sierpień 2005 Share Napisano 20 Sierpień 2005 splonke papierem do ksero, chyba ze ma bruzdy.mozesz sprubowac do octu, kwasu po ogurkach, lepszy jest po kiszonej kapuscie, ale bruzdy to mechanicznie chemia ci nie wezmie bez uszczerbku na luske.jesli ma patyne ladna to nie czysc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
upham18 Napisano 22 Sierpień 2005 Share Napisano 22 Sierpień 2005 wstaw na dzien do octu, potem np igła brud zetrzyj który nie odszedl przy moczeniu w occie a potem papierem 150 ja tak zrobilem i lux mąsieżne i miedziane jak nowe :) tylko do ładownicy wsadzić:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajec Napisano 25 Sierpień 2005 Share Napisano 25 Sierpień 2005 mosiężne łuski w occie różowieją, ja do takich łusek używam kamixu (takie coś do oczyszczania czajników z kamienia) wystarczy łuskę wsadzić na jakieś 5 minut, lekko przeszczotkować i jak nowa. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.