Skocz do zawartości

mauser, bagnet i pochwa, magazynki TT i MP- zabezpieczenie

MaciekC

Rekomendowane odpowiedzi

Witam
Jak zabezpieczyć te przedmioty, by po usunięciu rdzy nie rdzewiały ponownie.Doprowadza mnie to do szału, miałem nadzieje ze WD 40 jakoś je ochroni,ale po paru dniach pojawia się rdza w zagłebieniach i rdzawy nalot.
Prosze o jakies rady.
Poszukalbym na forum ale nie mam dostępu do internetu w domu.Wielkie dzięki
Pozdrawiam
Maciek C

wszystko oprócz mausera czysciłem drucianą szczotką i szczoteczka do zębów i mydłem.

ale problem jest majwiekszy z mauserkiem. nie moge doprosic sie odpowiedzi od jego poprzedniego właciciela na pytanie o sposób czyszczenia. jak go dostałem smierdział ropą i brudził na czarno. tyle moge powiedzieć
za wszelke info dziekuje :)

Kup kreta", to takie biłae granulki do udrażniania rur, zrób z tego roztwór z wodą tak koło 5%, owiń bagnet drutem aluminiowym, ale tak żeby w kilku miejscach miał stycznosc z gołym metalem. Zanurz bagnet w roztworze i poczekaj kilka godzin, jak z bagnetu bedą drobne bąbelki to ok, jak nie to sprawdź czy drut ma styk z goym metalem , albo dosyp troche kreta. Jak lecą bąbelki to jest OK. Na drugi dzień rdza powina odpaść, fanta wyjmujesz, dokładnie myjesz druciakiem do szorowania garnków, suszysz i smarujesz woskiem rozpuszczonym w benzynie. Po kilku godzinach, jak juz troche benzyny odparuje wszystko wycierasz szmatka tak żeby sie nie lepiło i gotowe.
A poprzedni właściciel benie moczył fanta w ropie i to wszystko.
pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie