Skocz do zawartości

Szopa pełna niespodzianek

Gość kraker

Rekomendowane odpowiedzi

W numerze marcowy jest opisane odkrycie 10 ciężarówek amerykanskich z II wojny. Ale czegos nierazumiem. W pewnym momecie jest o przekazani kilku do muzeum, a ja ja chyba wiedzialem gdzies na necie ze sa na sprzedaz.To cos chyba tu niegra.

mozna zobaczyc ogloszenia na temat sprzedania na :
www.allegro.pl
nr ogloszeń :
4851661
4851760
4851914
4852150
moze Odkrywca sie zainteresuje tym?

moi wspaniali znajomii byli ogladac te wspaniale cuda
i stwierdzili co nastepuje
ze i owszem sa to ciezarowki ale ich stan nie jest wcale taki idealny
i nie tak jak pisza w odkrywcy zbierane do kolekcji ale do tych lat 70 pracowaly w gospodarstwie ogrodniczym czeci co sie zepsulo bylo zastepowane czym popadnie to rozrusznik od zuka to od warszawy
wiecie jak to bylo za prl'u
takze osprzet jest zdekapletowany
a takze pewne inne przerobki byly dokonane

podobno dal za wszysto 50 kawalkow
im proponowal ceny okolo 14 za sztuke cen na aukcji nie znam (chcial poprostu zarobic)ale go troche wysmiali ze 6 do 8 zaleznie od egzemplaza to jeszcze twierdza ze by wzieli
wiec co sie da to opchnie byle nie stracic a reszte co zostanie i nie bedzie chetnych to moze przekaze do muzeum

do tej pory byli bardzo wiarygodnii wiec nie mam powodu im nie wierzyc
a odkrywca juz pare cudow juz puscil

Co Ci nie gra \kraker\"?! Czy uważasz, że powinienem całość przekazać do muzeum?! A może Tobie też zrobić prezent na zajączka?!!!!Postukaj się po głowie i pomyśl, w czym szukasz sensacji. Jak narazie nic o Tobie nie słyszałem, ani o Twoich osiągnięciach i eksponatach. Wesołych Świąt!!!

Co Ci nie gra \kraker\"?! Czy uważasz, że powinienem całość przekazać do muzeum?! A może Tobie też zrobić prezent na zajączka?!!!!Postukaj się po głowie i pomyśl, w czym szukasz sensacji. Jak narazie nic o Tobie nie słyszałem, ani o Twoich osiągnięciach i eksponatach. Wesołych Świąt!!!

Drogi \miał\".Nie opieraj się na opini innych tylko jak chcesz to sprawdź sam. Nikt nigdy nie twierdził, że samochody pochodzą prosto z Armii Amerykańskiej. Jak na warunki polskie ,samochody te są zachowane w niezłym stanie. Chciałbym Cię poinformować, że do żadnego ciężarowego samochodu amerykańskiego nie pasują części ani z Warszawy , ani z Żuka. Stan ich orginalności wacha się od 70-90%.Gazeta opisuje kolejność wydarzeń od miesiąca listopada zeszłego roku. W między czsie dużo się zmieniło. Pierwszą instytucją powiadomioną było MWP.Po ich odmowie postanowiłem podjąć się renowacji dwuch egzemplarzy, natomiast resztę odsprzedać.Jeżeli komuś nie pasują ceny, to niech nie kupuje. Ja sam wiem ile kosztowało mnie to wysiłku i zamrożonych pieniędzy, aby to zdobyć i przywieżć.Warunkiem zakupu, było wzięcie całości,a mnie osobiście interesowały zaledwie trzy sztuki.Każdy z tych eksponatów napewno znajdzie swojego nabywcę,a ja nie jestem już zainteresowany przekazywaniem tego,co mi zostanie.Rozumiem, że zawiść ludzka jest naszą cechą narodową, ale to nie moja wina. Podejmowanie dyskusji na temat cen i zarobku jest bardzo nie eleganckie i tronci prostactwem! Mam nadzieję, że w najbliższej przyszłości będę mógł oglądnąć coś z Twojej kolekcji. Gazeta Odkrywca nie kłmie,tylko czsem czołgi się wywracają! Wesołych Świąt!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie