newb Napisano 14 Sierpień 2005 Autor Napisano 14 Sierpień 2005 czy dyskryminacje w ultrze 2 mozna ustawic tak aby pomijala szrapnele? zastanawiam sie nad kupnem tego wykrywacza gdyz w moim dotychczasowym nie ma mozliwosci wyciecia" kulek i szlag mnie trafia juz na sama mysl o tym ze na nastepnej wyprawie bede musial wykopac ich kolejne kilkanascie/kilkadziesiat sztuk...
proscan Napisano 14 Sierpień 2005 Napisano 14 Sierpień 2005 Nie ma rady. Nie chcesz kopać - zostań w domu.Kulka szrapnelowa leżąca ziemi może dawać sygnał podony do monety czy odznaczenia (sygnał jak na miedź czy aluminium). Po wykopaniu, ta sama kulka, sygnalizowana może być jak nikiel, złoto.Nie masz wyboru, chłopie. Możesz ewentualnie kupić wykrywacz, który ma precyzyjnieszy Target ID. Np. XLT, DFX, Coinstrike, Explorer i inne. Pomocne może byc także profilowanie" (np. GTI 2500). Zawsze pozostaje jednak element niepewności. Życie poszukiwacza nie jest łatwe.proscan
newb Napisano 14 Sierpień 2005 Autor Napisano 14 Sierpień 2005 ok dzieki proscan, tak sie tylko pytalem bo niektorzy twierda ze ich wykrywacze maja mozliwosc dyskryminacji pulltabow, kapsli, folii... myslalem wiec ze male kulki tez mozna wyciac :)tak czy inaczej musze kupic cos z pinpointem bo czasem szukanie jednego malutkiego odlamka zajmuje mi kilka minut...do posiadaczy u2 - jakie zasiegi maja wasze wykrywacze na duze zelastwa?
anRO Napisano 15 Sierpień 2005 Napisano 15 Sierpień 2005 Jesli pytasz o zasieg to w trybie dynamicznym zasygnalizowal mosiezna popielniczke z 57 cm w ziemi.Jak zmierzylem,poprostu ja tam zakopalem, glebiej nie dalo rady skaly.Bylem trzezwy,ale jakos sam mam watpliwosci i jeszcze raz zrobie probe.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.