Skocz do zawartości

Dreschflegel

jotes

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Czy są gdzieś rysunki albo zdjęcia tego trału?
Przypomniało mi się o tym w związku z Grzesiem, który na ML-u próbuje rozwiązac zagadkę Pantery z Czarnej Nidy ;-)
Z tego co pamiętam, to pominęli tam jedną ważną poszlakę...

Pzdr,

jotes
Napisano
Przesunięcie mocowań na prawej burcie o jakieś 10cm do przodu w stosunku do lewej.
Gdyby to miał być jakiś dodatkowy pancerz chroniący kadłub lub gąsienice, to mocowania byłyby symetryczne.
Napisano
w ten sposob to tylko wyrzutnia rakiet paasuje
przesuniecie mialo zwiekrzyc rozzut
uwazam ze w tym jest klucz do zagatki w kazdym innym rozwiazaniu powinny byc symetryczne
Napisano
Tego właśnie nie wiem. Czołg jeździ nie tylko do przodu, ale takze do tyłu i bokiem podczas zakręcania. Choć dzisiaj może to się wydawać śmieszne, to nie takie bzdury Niemcy wymyślali. Dla mnie ta zbieżność cycków" z kołami jezdnymi jest zastanawiająca. I raczej nie chodziło o ochronę kół jako takich (w sensie jakiś fartuchów czy pancerza), bo koła jezdne mniej ważne od napinającego i napedowego (które są już oczywiście symetryczne). Ale może właśnie o kontakt z podłozem. Nie upieram się, że to trał, ale co innego mogło mieć związem z kołami jezdnymi?
Napisano
tu nie chodzi o kola tylko o gasienice
jak ja zerwiesz to d............ blada juz nie pojedzie
pozatym to nie kola byly przesuniete tylko walki
a wachacze ustawione z jednej strony ustawione do tyl z drugiej do przodu i kolo bylo symetrycznie
jak by nie bylo to by szlak trafil zawieszenie iscie ekspresowo ?
caly impet bylby przenosony na kol bardziej wysuniete do przodu ???
Napisano
Wałki były przesunięte. Wahacze owszem miały różne kierunki po obu stronach, ale taką samą długość, z czego w oczywisty sposób wynika, że koła musiały być przesunięte. Takie, a nawet większe niż w Panterze, przesunięcie jest też we wszystkich tankach, które mają zawieszenie na drążkach i jakoś nic szlag nie trafia.

Pzdr,

jotes

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie