maxim026 Napisano 6 Sierpień 2005 Autor Napisano 6 Sierpień 2005 prosba ta co zawsze o POMOC wyszła mi monetka z jednej strony jest napis LUXEMBURG i wielkie litery CH w koronie , i malutkim druczkiem na dole BONNETAin . po drogiej stronie jest jakis robotnik a nad nim napis BOUN POUR 1F jest z roku 1928. co to za moneta i ile jest warta , moze ktos powie mi gdzie moge się dowiedziec więcej na jej temat . z gory dzieki i POZDRAWIAM
hakas Napisano 6 Sierpień 2005 Napisano 6 Sierpień 2005 NIewiem czy dobrze interpretuję , może to moneta ksiestwa Luxenburg?
maxim026 Napisano 6 Sierpień 2005 Autor Napisano 6 Sierpień 2005 HAKAS PEWNIE MASZ RACIE ALE GDZIE MAM SZUKAĆ JAKIŚ INFO. NA TEMAT TEJ MONETKI JEST SREBRNA
YoWheris Napisano 8 Sierpień 2005 Napisano 8 Sierpień 2005 Mam taką monetkę, srebro raczej to nie jest. Wartość tylko historyczna niestety. Moja jest w stanie idealnym i mimo to wartości nie ma. Zgadza się, jest to monetka księstwa Luxemburg. Czy w katalogach ją znajdziesz? - pewnie tak ale w jakim nie wiem. Pozdro
hakas Napisano 8 Sierpień 2005 Napisano 8 Sierpień 2005 Wiesz bracie ja jestem heraldyk a numizmatykiem jestem tylko amatorsko więc nie mogę ci za bardzo pomóc. Pozdrawiam.
maxim026 Napisano 8 Sierpień 2005 Autor Napisano 8 Sierpień 2005 YoWheris moja jes w idealnym stanie ma małoł ryske koło herbu . dzięki panowie za pomoc POZDRAWIAM Wszyskich
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.