Gość Napisano 24 Marzec 2002 Napisano 24 Marzec 2002 Ogrodzieniec słynie z pięknego zamku na którym nasz oskarowicz kręci teraz zemste, ale czy ktoś ma jakieś ciekawe informacje na temat starych obiektów, tzn. tzw. prochowni (albo jakoś tak) która znajduje się ponoć w lasach koło ogrodzieńca, podobno stoja jeszcze jakieś mury, był tam ktoś może...????
Gość Napisano 24 Marzec 2002 Napisano 24 Marzec 2002 Dobry opis prochowni byl w \Krajoznawcy Gornoslaskim\"-www
Gość Napisano 27 Marzec 2002 Napisano 27 Marzec 2002 Opis na stronie- www.gornyslask.pl/krajoznawca/zeszyt_12/materialy/4.htm Pozdrawiam
Gość Napisano 27 Marzec 2002 Napisano 27 Marzec 2002 Byłem. Szukałem. I nic. Ale śliczna okolica i na spacer z żoną kochanką matką psem butelczyną (niepotrzebne skreślić) jak najbardziej :)))
Mathew Napisano 6 Lipiec 2003 Napisano 6 Lipiec 2003 WitamW Prochowni byłem tydzień temu. Zastanowiły mnie kamienno-ceglane postumenty umieszczone na kamiennych szańcach. Nie wiem do czego służyły ? Może ktoś wie ?Najciekawszym miejscem jest ceglana studnia. Ma 3 m, a dalej jest zasypana. Może być dużo fantów.PozdrawiamMathew
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.