st.strzelec Napisano 5 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2005 WitamMiałbym prośbę- pytanie czy ktoś się oriętuje jak byli szkoleni polacy w jednostkach PSZ/Z Chodzi mi konkretnie na strzelców wyborowych , jak działałi pojedyńczo czy w dwójkach z obserwatorem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mike Napisano 5 Sierpień 2005 Share Napisano 5 Sierpień 2005 Z posiadanych, dość skąpych informacji wiadomo mi jedynie o samodzielnych akcjach. W armii brytyjskiej natomiast działano albo w parach, albo pojedynczo, zależnie od rodzaju zadania, siły pododdziału, sytuacji, etc.U nas mogło być prawdopodobnie- wszakże np. na całym szlaku bojowym II Korpusu, gdzie walczyły trzy wielkie jednostki, stosowano zapewne różne kombinacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
st.strzelec Napisano 5 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2005 dzięki ...:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
st.strzelec Napisano 24 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 24 Sierpień 2005 Proszę o pomoc poszukuje informacji na temat wyszkolenia strzelca wyborowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
das_reich Napisano 24 Sierpień 2005 Share Napisano 24 Sierpień 2005 polecam tę ksiązkę> POLOWANIE NA CZŁOWIEKA Andy Dougan > calutka historia snajperów od pierwszego celnego strzału do dziś a jak nie to to zapraszam tu do poczytania troszke: http://www.historycy.org/index.php?showtopic=4737&st=0 > to powinno ci wystraczyC:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mf78 Napisano 24 Sierpień 2005 Share Napisano 24 Sierpień 2005 das_reich z nieba mi spadłeś tą książeczką,bawię się w scharfschutze i właśnie tego mi trzeba.Wielkie dzięki!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
das_reich Napisano 24 Sierpień 2005 Share Napisano 24 Sierpień 2005 jasne nie ma za co cena coś około 25 zł chyba to jak tam twoja zabawa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mf78 Napisano 24 Sierpień 2005 Share Napisano 24 Sierpień 2005 szczegułów nie będę opisywał na forum ,powiem tylko że jest coraz lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mf78 Napisano 24 Sierpień 2005 Share Napisano 24 Sierpień 2005 jest jeszcze książka z wydawnictwa bellona autora Petera Brookesmitha Strzelec Wyborowy" ,szkolenie,uzbrojenie,technika działania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.