Mathew Napisano 4 Sierpień 2005 Autor Napisano 4 Sierpień 2005 WitamBędąc ostanio w terenie zauważyłem coś takiego. Zagadka. Co to za obiekt ?pozdrawiamMathew
Monti Napisano 4 Sierpień 2005 Napisano 4 Sierpień 2005 Przykrywka na gazowy znicz przy jakimś pomniku :))
stedke Napisano 4 Sierpień 2005 Napisano 4 Sierpień 2005 napewno nie obiekt niemiecki,sadzac po scianach i kopule...
Mathew Napisano 4 Sierpień 2005 Autor Napisano 4 Sierpień 2005 Nie jest to pomnik ani przykrywka. Średnica kopuły około 90 cm. Obiekt znajduje sie na linii Pilicy.Mathew
powstaniec 1908 Napisano 5 Sierpień 2005 Napisano 5 Sierpień 2005 wydaje mi sie ze jest to fragment przyczółka mostowego. tzw kopuła" to po prostu stała podpora przęsła mostu. Centralny trzpień do mocowania w przęśle. Po drugiej stronie rzeki powinien być podobny obiekt - betonowy przyczółek zakończony kopułą" z rolką (przęsło ulega rozszerzalności cieplnej)
Mathew Napisano 9 Sierpień 2005 Autor Napisano 9 Sierpień 2005 Blisko coraz bliżej... , kopuła występuje tylko z jednej strony i raczej wyglada mi to na jakiś niekompletny mechanizm podnoszący śluzę. Mathew
Mathew Napisano 9 Sierpień 2005 Autor Napisano 9 Sierpień 2005 a z daleka tak fajnie się zapowiadało na bunkierMathew
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.