Tominew Napisano 3 Sierpień 2005 Autor Napisano 3 Sierpień 2005 Jakie były działania wojenne w rejonie Wyszkowa i Łochowa, słyszałem że najwięcej mozna tam znaleść z okresu 2 wojny światowej. Interesują mnie wszelkie informacje i mapy z okresów działań wojennych. Proszę was o pomoc!!!!
rav79 Napisano 3 Sierpień 2005 Napisano 3 Sierpień 2005 Trochę info o tym jest w książce Front wschodni a powstanie warszawskie" Tadeusza Sawickiego, mapki trochę kiepskie i w ogóle dosyć ogólnie napisane a zawsze coś.Jak będziesz się wybierał w okolice wyszkowa i potrzebował towarzystwa to chętnie się zgłoszę, bo ja tutejszy i też trochę szukam, coć ostatnio nie koniecznie militariów :)pozdrRafał
Magach7 Napisano 4 Sierpień 2005 Napisano 4 Sierpień 2005 Witam!Mam działkę równo w połowie drogi między Wyszkowem a Łochowem. Wyszły mi do tej pory tylko 2 ludowe" orzełki oraz trochę ammo.. p.s.- też bym chętnie na jakiś wypad skoczył a potem na grilla do mnie :-)
rav79 Napisano 4 Sierpień 2005 Napisano 4 Sierpień 2005 Magach7 czyżbyś miał działkę nad Liwcem w miejscowości na K?? :)
milord Napisano 5 Sierpień 2005 Napisano 5 Sierpień 2005 czesca kopiesz czasami jeszcze z patronem i resztąpozdrawiam Marcin
Magach7 Napisano 5 Sierpień 2005 Napisano 5 Sierpień 2005 Czy to ty Marcinie mm"? Nie.. obecnie wogóle nie kopię za dużo bo nie mam z kim :-(Teraz jadę do Giżycka (Boyen zobaczę :-)) ale jak wrócę to się może gdzieś (Wyszków- Łochów) wybierzemy? Pozdrawiam
TIX Napisano 5 Sierpień 2005 Napisano 5 Sierpień 2005 bywam w tych okolicach tyle lat a jeszcze nikogo wpatrzonego w wskazówki i z saperką w plecaku nie widziałem ....przypadek ?
rav79 Napisano 6 Sierpień 2005 Napisano 6 Sierpień 2005 Nie widziałeś saperki bo była w plecaku :)A tak poważnie może zainteresowani i bywający w okolicy się zebiorą i w grupie ruszą na wspólny wypad?? Nas jest trzech szukających w oklolicy...pozdrRafał
michałł Napisano 6 Sierpień 2005 Napisano 6 Sierpień 2005 Mieszkam w połowie drogi miedzy Wyszkowem a Warszawą. Piszę się na wspólny wypad. PZDR
dominic Napisano 6 Sierpień 2005 Napisano 6 Sierpień 2005 cze,troszke kopalem tam i okopow masz ci tam w brod :)co jak co prawda szukalem czego innego ale chetnie tam skocze :)jak co to na gg napisze ci co wiem o okolicy pzdr
rav79 Napisano 7 Sierpień 2005 Napisano 7 Sierpień 2005 Niemilitarne ale można w okolicach Wyszkowa i takie fanty trafić... dzisiejsze :)
arekp71 Napisano 8 Sierpień 2005 Napisano 8 Sierpień 2005 witam, urzęduję chwilowo w MM i posiadam sprzęt, może byłoby można razem połaźić, mam wiecej wolnego niż pracuję
milord.mm Napisano 22 Sierpień 2005 Napisano 22 Sierpień 2005 czesc magach7ja niekopie juz od roku jezdze do kuzyna i czasami z min on ma mój sprzet kopiemy głownie monetki,czasami militaria głownie okolice siedlecmyslałem ze kopiesz z patronem,szukam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.