Skocz do zawartości

Walki w Oosterbeek 1944 rok inscenizacja

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 96
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Cześć Jacek! Paweł z Częstochowy z tej strony.To ostatnie spotkanie naprawde wywarło na mnie niesamowite wrażenie. To jest to czego szukałem Takiej właśnie grupy , która kultywuje tradycje jednostki , podtrzymuje jej historie i robi wszystko ażeby się nie zatarła. Prawdziwi pasjonaci. Kontakty i współpraca z innymi grupami . Niesamowicie przyjazna atmosfera ale i elementy dyscypliny podczas uroczystości" takich jak wręczenie orderów ostatnio.Grupa jest niesamowita. Chciałbym do niej wstąpić.Macie moje wsparcie w 200% . Mam zamiar pojawiać się na wszystkich możliwych spotkaniach aby przysłużyć sie grupie. Obecnie obrabiam zdjęcia które zrobił Piotrek z tej ostatniej rekonstrukcji , kiedyś zajmowałem sie troszke fotografią i wychodziło mi bardzo konkretnie. Pierwsze próbki wyszły bardzo realistycznie. A co do mnie to o Market Garden otarłem sie tylko troszke. Kiedyś kolekcjonowałem sprzęt 101 Airborne z D-Day . Potem 101 Airobne z Wietnamu 1965-69. Kolekcje z Wietnamu mam do dziś. Jednak zawsze bardziej kręciły mnie klimaty drugowojenne. Jak wiadomo 101 uczestniczyła w Market Garden. Po jakimś czasie musiałem sprzedać sprzęt drugowojenny z wielkim bólem serca. Poza tym nie mogłem znaleźć odpowiednich ludzi w okolicach zajmujących sie tym samym. Aż do czasu kiedy poznałem lepiej Piotrka. Razem pracowaliśmy w Forcie. Opowiedział mi o was i stwierdził , że nadawałbym sie do waszej grupy.Obecnie też zbieram informacje i nadrabiam zaległości w historii 1 SBS . Popełniłem wielki błąd omijając 1 SBS w przeszłości. Na szczęście moge naprawić ten błąd.Dzięki za wypożyczenie sprzętu na imprezie . Już niedługo zaczne kupywać swój własny. Troche głupio sie czułem wśród was w mundurze z Wietnamu, zwłaszcza ze był to amerykański mundur jak by nie patrzeć. (sentymenty) Dzięki też za koszulke grupy. Nosze ją z wielką dumą . Historia 1 SBS niesamowicie mnie wciągneła. Tak jak mówiłem wcześniej dam z siebie wszystko aby tylko przecierać z wami nowe ścieżki reeneactingu w Polsce. Pozdrowienia Paweł Zegarliśki - Częstochowa
POZDROWIENIA DLA SOSABA ,Sierż. Ricardo , Majora , Kaskadera Kaczusia i reszty ekipy.
P.S. Przepraszam za moje zachowanie na imprezie...troche sie skrycie i cicho zachowywałem.Ja też jestem pozytywnie walnięty ;) ...ale tak naprawde dopiero was poznawałem i musiałem sie zaaklimatyzować. Następnym razem będzie lepiej.

wehrmacht bardzo by sie przydał, przeciez nasz wódz zapraszał serdecznie, ja po doświadczeniach ostatniego cwiczenia widzę, że nic nie zastąpi autentycznego działania z autentycznym przeciwnikiem, wszyscy uczymy się realizmu dzięki temu, że trzeba się niżej pochylić bo kulki świszczą itd itp.. A co last but not least poznajemy się i mamy nowych znajomych w róznych miejscach na tym swiecie to jest niezaprzeczalna korzyść

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie