Sosab Napisano 23 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2005 Kolejne niemieckie natarcie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sosab Napisano 23 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2005 Ostrzał artylerii!!W okopie trudno wytrzymać! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sosab Napisano 23 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2005 Jeden z naszych.....dostał!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sosab Napisano 23 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2005 Ewakuacja rannego z okopu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sosab Napisano 23 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2005 Byle szybko do GPO! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sosab Napisano 23 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2005 Sanitarka....czeka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sosab Napisano 23 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2005 Autorem serii ostatnich fotek jest dziennikarz Gazety Wyborczej" pan Dariusz Kulesza.Pozdrawiamy i dziekujemy panie Darku!http://serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,2879949.htmlZobaczcie komentarze!Pozdro!Sosab Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erborn_Pablo Napisano 23 Sierpień 2005 Share Napisano 23 Sierpień 2005 Cześć Jacek! Paweł z Częstochowy z tej strony.To ostatnie spotkanie naprawde wywarło na mnie niesamowite wrażenie. To jest to czego szukałem Takiej właśnie grupy , która kultywuje tradycje jednostki , podtrzymuje jej historie i robi wszystko ażeby się nie zatarła. Prawdziwi pasjonaci. Kontakty i współpraca z innymi grupami . Niesamowicie przyjazna atmosfera ale i elementy dyscypliny podczas uroczystości" takich jak wręczenie orderów ostatnio.Grupa jest niesamowita. Chciałbym do niej wstąpić.Macie moje wsparcie w 200% . Mam zamiar pojawiać się na wszystkich możliwych spotkaniach aby przysłużyć sie grupie. Obecnie obrabiam zdjęcia które zrobił Piotrek z tej ostatniej rekonstrukcji , kiedyś zajmowałem sie troszke fotografią i wychodziło mi bardzo konkretnie. Pierwsze próbki wyszły bardzo realistycznie. A co do mnie to o Market Garden otarłem sie tylko troszke. Kiedyś kolekcjonowałem sprzęt 101 Airborne z D-Day . Potem 101 Airobne z Wietnamu 1965-69. Kolekcje z Wietnamu mam do dziś. Jednak zawsze bardziej kręciły mnie klimaty drugowojenne. Jak wiadomo 101 uczestniczyła w Market Garden. Po jakimś czasie musiałem sprzedać sprzęt drugowojenny z wielkim bólem serca. Poza tym nie mogłem znaleźć odpowiednich ludzi w okolicach zajmujących sie tym samym. Aż do czasu kiedy poznałem lepiej Piotrka. Razem pracowaliśmy w Forcie. Opowiedział mi o was i stwierdził , że nadawałbym sie do waszej grupy.Obecnie też zbieram informacje i nadrabiam zaległości w historii 1 SBS . Popełniłem wielki błąd omijając 1 SBS w przeszłości. Na szczęście moge naprawić ten błąd.Dzięki za wypożyczenie sprzętu na imprezie . Już niedługo zaczne kupywać swój własny. Troche głupio sie czułem wśród was w mundurze z Wietnamu, zwłaszcza ze był to amerykański mundur jak by nie patrzeć. (sentymenty) Dzięki też za koszulke grupy. Nosze ją z wielką dumą . Historia 1 SBS niesamowicie mnie wciągneła. Tak jak mówiłem wcześniej dam z siebie wszystko aby tylko przecierać z wami nowe ścieżki reeneactingu w Polsce. Pozdrowienia Paweł Zegarliśki - Częstochowa POZDROWIENIA DLA SOSABA ,Sierż. Ricardo , Majora , Kaskadera Kaczusia i reszty ekipy.P.S. Przepraszam za moje zachowanie na imprezie...troche sie skrycie i cicho zachowywałem.Ja też jestem pozytywnie walnięty ;) ...ale tak naprawde dopiero was poznawałem i musiałem sie zaaklimatyzować. Następnym razem będzie lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ricardo68 Napisano 24 Sierpień 2005 Share Napisano 24 Sierpień 2005 wybaczcie koledzy, ale to tylko kłopty techniczne, fotki będą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mf78 Napisano 24 Sierpień 2005 Share Napisano 24 Sierpień 2005 Dzięki Ricardo ,czekamy niecierpliwie na foty i nastepną imprezke w polu (mam nadzieje że do takiej ponownie dojdzie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ricardo68 Napisano 24 Sierpień 2005 Share Napisano 24 Sierpień 2005 Musi!!!! dojść do takiej wspólpracy, spróbowaliśmy i było smerfastycznie, jak czlwoeik spróbuje czegoś smakowitego to potem już inaczej nie chce, pozdro gorące Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
das_reich Napisano 24 Sierpień 2005 Share Napisano 24 Sierpień 2005 ładniełądnie a kiedy będzie następny trening PS >wehrmach się przyda? czy tylko SS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
st.strzelec Napisano 24 Sierpień 2005 Share Napisano 24 Sierpień 2005 Panowie to był pierwszy raz po fotkach widać że dużo trzeba naprawić ale z kazdym razem bedzie tylko lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ricardo68 Napisano 24 Sierpień 2005 Share Napisano 24 Sierpień 2005 wehrmacht bardzo by sie przydał, przeciez nasz wódz zapraszał serdecznie, ja po doświadczeniach ostatniego cwiczenia widzę, że nic nie zastąpi autentycznego działania z autentycznym przeciwnikiem, wszyscy uczymy się realizmu dzięki temu, że trzeba się niżej pochylić bo kulki świszczą itd itp.. A co last but not least poznajemy się i mamy nowych znajomych w róznych miejscach na tym swiecie to jest niezaprzeczalna korzyść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sturmann Napisano 24 Sierpień 2005 Share Napisano 24 Sierpień 2005 W każdym razie, jeżeli będzie sygnał do kolejnej okopowej integracji napewno ponownie przyjedziemy. Trzeba kontynuowac dobrze zaczętą wspólprace pomiędzy naszymi grupami. Do zobaczenia. sturmann Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ricardo68 Napisano 24 Sierpień 2005 Share Napisano 24 Sierpień 2005 święte słowa Piotrze święte, sznapsu Ci za to nalać!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
st.strzelec Napisano 24 Sierpień 2005 Share Napisano 24 Sierpień 2005 Prawde mówiąc jestem pełen podziwu dla obu stron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
das_reich Napisano 24 Sierpień 2005 Share Napisano 24 Sierpień 2005 to jak będziecie coś świętować nowego to prosze o znać na forum czy coś moze Wehrmacht się stawi:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ricardo68 Napisano 24 Sierpień 2005 Share Napisano 24 Sierpień 2005 wielki dzięki za okazanie gotowości, pozdrowionka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
das_reich Napisano 24 Sierpień 2005 Share Napisano 24 Sierpień 2005 jasne zawsze zwarci i gotowi:) > Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ricardo68 Napisano 24 Sierpień 2005 Share Napisano 24 Sierpień 2005 Zgodnie z zapowiedziami w poprzedniej audycji, fotki drużyny przeciwnej.... Przewaga w sprzęcie ciężkim była oczywista Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ricardo68 Napisano 24 Sierpień 2005 Share Napisano 24 Sierpień 2005 ... i skwapliwie wykorzystywana, transporter podjeżdżał pod same pozycje spadochroniarzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ricardo68 Napisano 24 Sierpień 2005 Share Napisano 24 Sierpień 2005 przy drodze zmawiali się, jak tu nam jeszcze uprzyjemnić słonieczny dzień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ricardo68 Napisano 24 Sierpień 2005 Share Napisano 24 Sierpień 2005 ...a jakże wykorzystywali naturalne pomoce naukowe coby jeszcze bardziej zlać się z krajobrazem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ricardo68 Napisano 24 Sierpień 2005 Share Napisano 24 Sierpień 2005 ... podchodzili pozycje na odległośc strzału ( Cyryl pozdrawiam Cie gorąco, jak Cię widziałem przez pryzmat celownika, to było to wrażenie ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.