Wraith Napisano 1 Sierpień 2005 Autor Napisano 1 Sierpień 2005 Jak się ma wielkość i rodzaj magnesu neodymowego do jego udźwigu? Może ktoś wie jaki jest mniej więcej przelicznik?
past Napisano 1 Sierpień 2005 Napisano 1 Sierpień 2005 wojtek problem z magnesami jest w tym że wyciągając np fant zze studni jest mało prawdopodobne by magnes przywarł idealnie , dlatego udźwig zmniejsza siesporo od deklarowanego (kiedyś ktośna allegro sprzedawał z udzigiem bodajże 100 kg) Druga sprawa to osady , rdza itp. Z tego co kiedyś sprawdzałem większość praktyków odradzała.
proscan Napisano 1 Sierpień 2005 Napisano 1 Sierpień 2005 Nie wiem jak z magnesami neodymowymi, ale swój udźwig szacuję na jakieś 65-80kg. Natomiast mam cholerne problemy, żeby wyciągnąć kalosza, który zapadł się w błoto.sorry za off-topic.proscan
imperorr Napisano 1 Sierpień 2005 Napisano 1 Sierpień 2005 magnes mam taki z dziurka na srodku ale jest maly okolo 5mm, wkretak mi podnosi ale nie wiem jak przeliczyc to na sile.
Geoscan Napisano 1 Sierpień 2005 Napisano 1 Sierpień 2005 więcej informacji na temat udzwigu magnesów www.magnesy.pl/uchwyty.htm
Wraith Napisano 2 Sierpień 2005 Autor Napisano 2 Sierpień 2005 No to pozostaje mi linka z kotwiczką. Dzięki za odpowiedzi!
Wraith Napisano 3 Sierpień 2005 Autor Napisano 3 Sierpień 2005 Skrzynke po oficerze wehrmachtu albo sprzęt po dziadku, coś w każdym razie mi a wątrobie zalega":-)
Wraith Napisano 3 Sierpień 2005 Autor Napisano 3 Sierpień 2005 Ewentualnie okaże się że to stare wiadro:-)))))))
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.