Skocz do zawartości

korniki, dziury

imperorr

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 weeks later...
Czyli to pochwa drewniana o kornikach i truciu przeczytaj tu:http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=190627
znajdź post książka chemia dla kolekcjionera w pdf w tej książce też coś niecoś znajdziesz a co do tego czy są korniki to można posłuchać słuchawką lekarską czy żrą drewo pozdrowienia

• 3 weeks later...
Witam!
Jedna z moich znajomych fajne drewniane meble ratowała denaturatem. W każdą dziurkę w której podsłuchali kornika sktrzykawką wstrzykiwali trochę denaturatu i zadziałało. Po dziadku stolarzu odziedziczyłem jego niemal stuletni warsztat stolarski, który dziadek przytulił na ziemiach odzyskanych. Korniki żarły go niemiłosiernie, wytrułem je OWAD-KILERem firmy Dulux. Ma to dwie zalety korniki kaputt a drewno nabrało fajnego dostojnego" wyglądu. Wada - śmierdzi. Myślę jednak, że denaturat jest bezpieczniejszy dla eksponatu, bo co innego delikatna pochwa do szabli a co innego masywny warsztat zrobiony z solidnego dębowego drewna.
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie