imperorr Napisano 26 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2005 trafila mi sie pochwa od szabli ma jednak otory po kornikachjak stwierdzic czy sa jeszcze korniki?jak zabezpieczyc otwory jesli sa jeszcze korniki?jak zabezpieczyc otwory jesli kornikow juz niema? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sopel69 Napisano 4 Sierpień 2005 Share Napisano 4 Sierpień 2005 Czyli to pochwa drewniana o kornikach i truciu przeczytaj tu:http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=190627znajdź post książka chemia dla kolekcjionera w pdf w tej książce też coś niecoś znajdziesz a co do tego czy są korniki to można posłuchać słuchawką lekarską czy żrą drewo pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat Napisano 22 Sierpień 2005 Share Napisano 22 Sierpień 2005 Witam!Jedna z moich znajomych fajne drewniane meble ratowała denaturatem. W każdą dziurkę w której podsłuchali kornika sktrzykawką wstrzykiwali trochę denaturatu i zadziałało. Po dziadku stolarzu odziedziczyłem jego niemal stuletni warsztat stolarski, który dziadek przytulił na ziemiach odzyskanych. Korniki żarły go niemiłosiernie, wytrułem je OWAD-KILERem firmy Dulux. Ma to dwie zalety korniki kaputt a drewno nabrało fajnego dostojnego" wyglądu. Wada - śmierdzi. Myślę jednak, że denaturat jest bezpieczniejszy dla eksponatu, bo co innego delikatna pochwa do szabli a co innego masywny warsztat zrobiony z solidnego dębowego drewna.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.