Gustaff Napisano 15 Lipiec 2005 Autor Napisano 15 Lipiec 2005 Wiem, że temat może być oklepany ale mój problem jest innej natury. Jak usunąć skamieniałą" na beton rdzę, która nie poddała się elektolizie a znajduje sie w trudno dostępnym miejscu ( nie ma mowy o mechanicznym działaniu). Poza tym środki żrące nie wchodzą w rachubę, bo boję sie o całość znaleziska. Z uwagą przyjmę każdą sugestię i podpowiedź. Z góry dziękuję
sierhant Napisano 15 Lipiec 2005 Napisano 15 Lipiec 2005 Hmmm ja bym pomoczyl w nafcie jakis tydzien a pozniej ostukiwal drewnianym klockiem.
imperorr Napisano 16 Lipiec 2005 Napisano 16 Lipiec 2005 1- wrzucasz do ognia , nastapi rozhartowanie fanta drobne elementy zniszczone beda, rdza sama odpadnie.2- do kwasu po ogurkach , korniszonkach, kapuscie kiszonej, moze zniszczyc farbe, bierze kolor potem rdze.3- chemicznie tzn w sklepie elektronicznym masz srodki do usuwania tlenkow, jesli grudka jest mala chwyci.4- WD40 popularny, kilka razy tzeba uzyc.5- ropa , moze wejsc w reakcje ze stara farba,6- olej, dlugie lezakowanie [ np 2-3 miechy] olej jest bezpieczny (chyba ;] tzn nie wiem jak reaguje z farbami)7- coca-cola kiedys jak byla tania to jej sie uzywalo nie bylo wtedy jeszcze WD40.
imperorr Napisano 16 Lipiec 2005 Napisano 16 Lipiec 2005 http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=193023
Cyrograf15 Napisano 16 Lipiec 2005 Napisano 16 Lipiec 2005 Gustaff daj fotke fanta albo konkretny opis, bo tak to jak ze ślepym o kolorach.WojtekA piaskowanie?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.