Skocz do zawartości

Potrzebna szybka pomoc!!! czyszczenie monet

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam:) w sobote wyjeżdzam nad jeziorko ( a dokładnie do Skorzęcina moze ktoś sie orietuje jak tam jest z szukaniem kasy na plaży, czy ktoś sie czasami nie doczpi) a wracając do tematu. Moze zna ktoś sposób jak oczyściś takie monetki z piasku tak na szybko żebym mógł je tam jeszcze wykorzystać na miejscu, bo takie jak np. moczenie prze 2 tygodnie to mnie nie użądza. Moze ktoś podrzuci jakiś pomysł będe bardzo wdzięczmny. Czekam na szybką opdowiedź .Pozdrawiam Błażej
Napisano
Cześć, ja polecam moczenie w ocie lub kwasku cytrynowy tylko nie moczyć miedziaków razem z miedzioniklowymi bo jak ostatnio wrzuciłem jedne z drugimi to miedzioniklowe się pomiedziowały ,a teraz nie mam pojęcia co z tym zrobić.

Pozdrawiam
Napisano
Cześć, Enes z tym kwaskiem to jest dobry pomysł, ale i tak wychodzi jakiś nalot!!! ale wziołem sie na sposób i wycisnołem taką zwykłą cytrynę i podziałało, monetki przetarłem ściereczką i prawie jak nówki- po nie długim czasie. A ta szczoteczka i mydło to tylko przy lekkim zabrudzeniu, ale dzieki za rade. pozd

może ktoś jeszcze coś doda ??? pozd Błażej
  • 2 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie