militarny Napisano 13 Lipiec 2005 Autor Napisano 13 Lipiec 2005 Witam:) w sobote wyjeżdzam nad jeziorko ( a dokładnie do Skorzęcina moze ktoś sie orietuje jak tam jest z szukaniem kasy na plaży, czy ktoś sie czasami nie doczpi) a wracając do tematu. Moze zna ktoś sposób jak oczyściś takie monetki z piasku tak na szybko żebym mógł je tam jeszcze wykorzystać na miejscu, bo takie jak np. moczenie prze 2 tygodnie to mnie nie użądza. Moze ktoś podrzuci jakiś pomysł będe bardzo wdzięczmny. Czekam na szybką opdowiedź .Pozdrawiam Błażej
Enes Napisano 13 Lipiec 2005 Napisano 13 Lipiec 2005 Cześć, ja polecam moczenie w ocie lub kwasku cytrynowy tylko nie moczyć miedziaków razem z miedzioniklowymi bo jak ostatnio wrzuciłem jedne z drugimi to miedzioniklowe się pomiedziowały ,a teraz nie mam pojęcia co z tym zrobić. Pozdrawiam
KudłatyHD Napisano 14 Lipiec 2005 Napisano 14 Lipiec 2005 Raczej swięze monetki zbytnio nie będziesz musiał czyścić, wystarczy ciepła woda mydło i szczoteczka.
militarny Napisano 14 Lipiec 2005 Autor Napisano 14 Lipiec 2005 Cześć, Enes z tym kwaskiem to jest dobry pomysł, ale i tak wychodzi jakiś nalot!!! ale wziołem sie na sposób i wycisnołem taką zwykłą cytrynę i podziałało, monetki przetarłem ściereczką i prawie jak nówki- po nie długim czasie. A ta szczoteczka i mydło to tylko przy lekkim zabrudzeniu, ale dzieki za rade. pozdmoże ktoś jeszcze coś doda ??? pozd Błażej
jano Napisano 15 Lipiec 2005 Napisano 15 Lipiec 2005 Dla wzmocnienia efektu - do soku z cytryny można dosypać trochę soli.Pozdr,
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.