krzyżak Napisano 12 Lipiec 2005 Autor Napisano 12 Lipiec 2005 Witam wszystkich.Mam jedno pytanko do osób mających pojęcie o miejscach wartych odwiedzenia z wykrywaczem lub bez aby czegoś poszukać w okolicy Wielunia.Mam dośc kopania po lasach i znajdowania metalowych śmieći.Będę wdzięczny za wszelką pomoc.Pozdrawiam.
Leuthen Napisano 19 Październik 2005 Napisano 19 Październik 2005 To jest język polski w wersji potocznej :-))))Zaś co do miejsc, gdzie szukać... Ja chyba zacznę robić na tym forum krucjatę edukacyjną" :-)) A więc krzyżak - jak byś przed zadaniem tego pytania poszedł do biblioteki i zamówił książkę Mieczysława Bielskiego pt. Grupa Operacyjna Piotrków" 1939 (zresztą myślę, że starczyłaby wizyta w wieluńskim muzeum), to byś się dowiedział, że na przedpolu Wielunia walczył 1 IX 1939 r. Odział Wydzielony 28 DP. Gdzie dokładnie były jego pozycje i z kim walczył - tego już dowiedz się sam.PozdrawiamLeuthen
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.