Rajkub Napisano 12 Lipiec 2005 Autor Napisano 12 Lipiec 2005 Poszukuję wszelkich materiałów o tej jednostce. Szczególnie informacji ikonograficznych i zasad malowania (kolorystyki) napisów, numerów pojazdów itp.Numer identyfikacyjny w 1.DPanc. 43"Książkę Z.Lalaka Broń pancerna w II WS" posiadam.Pozdrawiam, Rajkub
KRUSZYNA Napisano 12 Lipiec 2005 Napisano 12 Lipiec 2005 Pozdrowienia Rajkub,jak tam WLA?Co do tematu,szukałem ale na razie nic...Ale wszystko przed nami!I o to chodzi!kruszyna
Rajkub Napisano 12 Lipiec 2005 Autor Napisano 12 Lipiec 2005 Witaj ;-)Prace już troszkę dalej niż przedstawione na Forum Konradusa :http://nowy.konradus.com/forum/read.php?f=1&i=62387&t=62387Zamontowane pedały sprzęgła i pedał hamulca nożnego.Właśnie siedzę nad skrzynką narzędziową , pedałem rozrusznika i dźwignią sprzęgła .Szukam materiałow, bo chce go jednak zrobić w polskiej" wersji.Pozdrawiam, Rajkub
KRUSZYNA Napisano 13 Lipiec 2005 Napisano 13 Lipiec 2005 Podziwiałem postępy twoich prac,serce rośnie!Gdy znajdę cośkolwiek o tym 1Szwadronie to tutaj wstawię.pozdrkruszyna
Rajkub Napisano 13 Lipiec 2005 Autor Napisano 13 Lipiec 2005 Szkoda by bylo robić model w innych barwach niż polskie ;-)
KRUSZYNA Napisano 13 Lipiec 2005 Napisano 13 Lipiec 2005 To może LWP 43-45,tylko tam zarwą" krucho,ale są zdjęcia.Było coś nawet w temacie o WLA.Ale myślę że na temat 1Szwadronu też się coś w końcu znajdzie.kruszyna
Rajkub Napisano 13 Lipiec 2005 Autor Napisano 13 Lipiec 2005 Jest nawet trochę fotek z LWP, w tym WLki z dorabianymi koszami przez owarzyszy" ( nie wyglądają na typowe przyczepki do Harleii), ale model ma współgrać" z kolejnym moim projektem - universal carriersem w barwach 1. DPanc. ( chociaż i te gasienicowe pudełka na buty" były używane w 1 AWP :-) )
KRUSZYNA Napisano 14 Lipiec 2005 Napisano 14 Lipiec 2005 Te dorabiane kosze przy WLA z frontu wschodniego to kosze od M-72(kopie BMW R-71).W temacie o WLA są zdjęcia orginalnego kosza WL-ki,nie jest on szczytem nowoczesności;-).pzdrkruszynaPS.Na froncie zachodnim WLA były używane jakosolówki".
Rajkub Napisano 14 Lipiec 2005 Autor Napisano 14 Lipiec 2005 Mam parę porządnych zdjęć odrestaurowanej WLki z oryginalnym koszem, faktycznie projektował to ktoś w pijanym widzie, to kołyska dla dziecka na piknik a nie miejsce dla żołnierza :-).Korciło mnie zrobić ten wynalazek" ale odpuściłem ze względu na brak materiałów o zastosowaniu motoru w takim układzie.
KRUSZYNA Napisano 14 Lipiec 2005 Napisano 14 Lipiec 2005 Z tego co wiem to nigdy kosze te nie opuściły USA,były używane tylko w garnizonach w stanach.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.