Skocz do zawartości

1Szwadron regulacji ruchu

Rajkub

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Poszukuję wszelkich materiałów o tej jednostce. Szczególnie informacji ikonograficznych i zasad malowania (kolorystyki) napisów, numerów pojazdów itp.
Numer identyfikacyjny w 1.DPanc. 43"
Książkę Z.Lalaka Broń pancerna w II WS" posiadam.

Pozdrawiam, Rajkub
Napisano
Witaj ;-)
Prace już troszkę dalej niż przedstawione na Forum Konradusa :
http://nowy.konradus.com/forum/read.php?f=1&i=62387&t=62387
Zamontowane pedały sprzęgła i pedał hamulca nożnego.Właśnie siedzę nad skrzynką narzędziową , pedałem rozrusznika i dźwignią sprzęgła .
Szukam materiałow, bo chce go jednak zrobić w polskiej" wersji.

Pozdrawiam, Rajkub
Napisano
To może LWP 43-45,tylko tam zarwą" krucho,ale są zdjęcia.Było coś nawet w temacie o WLA.Ale myślę że na temat 1Szwadronu też się coś w końcu znajdzie.
kruszyna
Napisano
Jest nawet trochę fotek z LWP, w tym WLki z dorabianymi koszami przez owarzyszy" ( nie wyglądają na typowe przyczepki do Harleii), ale model ma współgrać" z kolejnym moim projektem - universal carriersem w barwach 1. DPanc. ( chociaż i te gasienicowe pudełka na buty" były używane w 1 AWP :-) )
Napisano
Te dorabiane kosze przy WLA z frontu wschodniego to kosze od M-72(kopie BMW R-71).W temacie o WLA są zdjęcia orginalnego kosza WL-ki,nie jest on szczytem nowoczesności;-).
pzdr
kruszyna
PS.Na froncie zachodnim WLA były używane jakosolówki".
Napisano
Mam parę porządnych zdjęć odrestaurowanej WLki z oryginalnym koszem, faktycznie projektował to ktoś w pijanym widzie, to kołyska dla dziecka na piknik a nie miejsce dla żołnierza :-).
Korciło mnie zrobić ten wynalazek" ale odpuściłem ze względu na brak materiałów o zastosowaniu motoru w takim układzie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie