Skocz do zawartości

Dyskryminacja łusek

wodzu8

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Latem z HS-3 , mam fajny teren , trafiaja sie ciekawe fanty , niestety jest bardzo duzo łusek , które daja setki sygnalów , znudziło mi sie ich kopanie , czy sa jakies wykrywacze w których moge pominac sygnały pochodzace od łusek , nie popmijajac oczywiscie wartosciowych sygnalów i jak taka dyskryminacja działa w praktyce
Napisano
Dyskryminując luski możesz pominąć troche ciekawych fantów takich jak nieśmiertelniki, bączki, monety, itp. Często jednak taka dyskryminacja przy militariach jest zbawienna. W sumie w wielu wykrywaczach da się ustawić tak dyskryminacje żeby widziana byla stal odrzucane luski i widziany grubszy kolor. Ja chodze z garrettem gti i tam wystarczy wyrzucić środka skali (skala 1 do 12) przedmioty od 3 do 6,5 i wtedy sprzęt nie widzi lusek i amunicji a resztę tak (chyba że są to wyjątkowo zdrowe luski lub większe kalibry). Tak samo można ustawiść dyskryminację w innych modelach garreta z serii gtax i GMHCX3, również w fisherach cz7, cz70, cointrike i pewnie w kilku innych wykrywaczach. Ponadto chodząc bez dyskryminacji w wykrywaczach takich jak fishery serii cz, garrety gti, gtax, gtp czy compass coin scanner masz trójtonową dyskryminację dźwiękową gdzie niski gruby ton to stal, wyższy przeważnie pestki, a wysoki - lepszy kolor to czasem lepsze rozwiązanie bo idąc lasem gdy slyszysz że zaczynają się pestki to warto się w takim miejscu pokręcić i może wyskoczy coś lepszego.

pozdrawiam
Napisano
w żadnym wypadku nie wyłączać łusek proponuję test w domu
i zobaczysz co pominiesz. w przypadku gti możesz w tej skali pominąć złotą 5 rublówkę

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie