wodzu8 Napisano 10 Lipiec 2005 Autor Napisano 10 Lipiec 2005 Latem z HS-3 , mam fajny teren , trafiaja sie ciekawe fanty , niestety jest bardzo duzo łusek , które daja setki sygnalów , znudziło mi sie ich kopanie , czy sa jakies wykrywacze w których moge pominac sygnały pochodzace od łusek , nie popmijajac oczywiscie wartosciowych sygnalów i jak taka dyskryminacja działa w praktyce
Litościwy Napisano 10 Lipiec 2005 Napisano 10 Lipiec 2005 Dyskryminując luski możesz pominąć troche ciekawych fantów takich jak nieśmiertelniki, bączki, monety, itp. Często jednak taka dyskryminacja przy militariach jest zbawienna. W sumie w wielu wykrywaczach da się ustawić tak dyskryminacje żeby widziana byla stal odrzucane luski i widziany grubszy kolor. Ja chodze z garrettem gti i tam wystarczy wyrzucić środka skali (skala 1 do 12) przedmioty od 3 do 6,5 i wtedy sprzęt nie widzi lusek i amunicji a resztę tak (chyba że są to wyjątkowo zdrowe luski lub większe kalibry). Tak samo można ustawiść dyskryminację w innych modelach garreta z serii gtax i GMHCX3, również w fisherach cz7, cz70, cointrike i pewnie w kilku innych wykrywaczach. Ponadto chodząc bez dyskryminacji w wykrywaczach takich jak fishery serii cz, garrety gti, gtax, gtp czy compass coin scanner masz trójtonową dyskryminację dźwiękową gdzie niski gruby ton to stal, wyższy przeważnie pestki, a wysoki - lepszy kolor to czasem lepsze rozwiązanie bo idąc lasem gdy slyszysz że zaczynają się pestki to warto się w takim miejscu pokręcić i może wyskoczy coś lepszego.pozdrawiam
fido Napisano 10 Lipiec 2005 Napisano 10 Lipiec 2005 w żadnym wypadku nie wyłączać łusek proponuję test w domui zobaczysz co pominiesz. w przypadku gti możesz w tej skali pominąć złotą 5 rublówkę
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.