utah Napisano 8 Lipiec 2005 Autor Napisano 8 Lipiec 2005 jestem jeszcze świeżym poszukiwaczem i dlatego mam pytanie do bardziej doświadczonych kolegów. mianowicie chodzi mi o lepsze" znaleziska czyli karabiny hełmy itp. tzn. gdzie ich szukac. sa ta okopy czy ich okolice, miejsca zorane bombami, pola, lasy?? na jakich głębokościach przeważnie leżą? jak na razie to szukałem w okolicach okopu gdzie jest pełno lejów i znalazlem odłamek i lotkę od moździerza. ale nic lepszego.
simon07 Napisano 9 Lipiec 2005 Napisano 9 Lipiec 2005 To i tak super na początek. Oby tak dalej - po co Ci karabiny - w naszym kraju posiadanie nawet zardzewiałego karane jest jak za posiadanie nówki... Zbieraj drobnicę... Udanych łowów.
obert8 Napisano 9 Lipiec 2005 Napisano 9 Lipiec 2005 fajne karabiny i helmy sa .... w muzeum nie badz pazerny i nie nastawiaj sie ze jak wejdziesz na dawne pole walki to helmiki i karabiny leza warstwami przewaznie sa tam luski i odlamki jesli sa A jak znajdziesz cos innego to miales farta pzdr i zycze sukcesow
Tomko Napisano 9 Lipiec 2005 Napisano 9 Lipiec 2005 Gdzie szukać - trudne pytanie. Na pewno nie warto szukać tam gdzie łażą myśliwi. Raz że można dostać śrutem Bo sie Panie cóś w krzakach rusyło"; Dwa - bo to strszne śmieciuchy i wszędzie drobny śrut zostawiają - cholery można dostać ;). Jak widzisz tzw. ambonę - daruj sobie szukanie z wykrywką. Darz dół - Tomko
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.