pol Napisano 1 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2005 Witam , wiem ze wyszło ostatnio wiele medali i odznaczen z reszkami poprzyklejanych do nich kopert.Dlatego mam pytanie do ludzi doswiadczonych w tej branzy jak najlepiej zabrac sie do takiego fancika, aby go nie uszkodzic.Osobiscie myslałem o moczeniu w oliwie z oliwek i podczyszczaniu miekka szczoteczka do zebów.Co wy na to, jakie polecacie metody, dajac najlepsze rezultaty, tak aby przywrócic ponowny blask tym fancikom.z góry dzieki za pomocpozdro pol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simon07 Napisano 5 Lipiec 2005 Share Napisano 5 Lipiec 2005 Nie wiem czy Ci to pomoże, ja medaliki srebrne i mosiężne krzyżyki z kopert wrzuciłem do ciepłej - nie gorącej wody - wode zmieniałem kilka razy i bezinwazyjnie i szybko papierek i drobny piaseczek odchodził. Zaznaczam - nie wiem z jakiego materiału są twoje fanty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol Napisano 5 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 5 Lipiec 2005 Dzieki simon07 , zastosowałem moczenie w oliwie z oliwek a nastepnie mechaniczne podwarzanie szpilka naprzemian z lekkim przecieraniem szczoteczka do zebówpozdro pol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.