GUN1917 Napisano 25 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 25 Czerwiec 2005 mam dwa karabiny Mausera 98 i Lebelka w wersji krotkiej i chcialbym zrobic tak lebelka rozruszac (tzn wstyd sie przyznac ale nie bradzo wiem jak tam zamek chodzi...)a dwa nie bardzo wiem jak elektroliza cos nie dziala mi za dobrze ... tzn niewiele sie dzieje z nimi po elektrolizie sa one oblepione w blocie ktore fest oblepilo to wszystko z grubasza zdjelem ten osad ale w glebi tego mechanizmu nie moge wyciagnac... dodam jeszcze ze z mausera chcem tylka zamek wyciagnac ale tez zabardzo nie wiem o co chodzi czy ta wajcha z boku to cos wiecej niz wyzutnik od lusek ??pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxim026 Napisano 25 Czerwiec 2005 Share Napisano 25 Czerwiec 2005 elektrolize takiej broni to powinenes robić pare dni . jak niewiesz to napisz do mnie. a najlepiej to mi sprzedaj ;} topix.tytanium@op.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksiądz Napisano 28 Czerwiec 2005 Share Napisano 28 Czerwiec 2005 Moim najlepszym i wypróbowanym sposobem na mauzerki,bagnety i inne stalowe fanty oczywiście jeżeli nie posiadają okładzin i drewna jest włożenie do pieca opalanego koksem najlepiej w kotłowni i nagrzanie do czerwoności.Po tym zabiegu jeszcze czerwone wkładam do wody.Póżniej już tylko szlifierka ze szczotką drucianą i po sprawie.Efekt murowany.Jeszcze dodam że na koniec psikam WD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksiądz Napisano 28 Czerwiec 2005 Share Napisano 28 Czerwiec 2005 Prykładowy fant po wypaleniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GUN1917 Napisano 28 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 28 Czerwiec 2005 oj oj ta metoda odpada... bo niewiem czy w komorze nie ma naboja .... a poza tym mi sie rozchartuje caly ...jakbym wiedzial jeszcze co jest w komorze to pol biedy ze sie rozchartuje ale tak to raczej nie...w kazdym badz razie dzieki za zainteresowanie ..tak se mysle ze teraz to najlepszy by byl WD 40 ale to cholera kosztowne bydle....pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 28 Czerwiec 2005 Share Napisano 28 Czerwiec 2005 Jak ci elektroliza czy WD40 nie psuje to namocz w nafcie albo innej ropie. Co parę dni ostukuj kawłkiem drewna i tak do skutku. Czasami parę dni czasami miesiące w zależności od stanu ale zwykle w końcu rusza. Metoda nieinwazyjna całkiem dobra (dla cierpliwych).Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.