dami3 Napisano 21 Czerwiec 2005 Autor Napisano 21 Czerwiec 2005 Czy ktoś miał do czynienia z takim sprzętem, jak to działa, jakie daje możliwości, czytałem już co nieco ale nadal ta technologia jest mi prawie całkowicie obca. Może mamy praktyków wśród nas. Jakie są koszta zakupu takiego sprzętu, czy istnieje możliwość wypożyczenia na weekend, a może ktoś mógłby polecić jakąś konkretną literaturę tematu która uczy posługiwać się takim cackiem????
wars98 Napisano 21 Czerwiec 2005 Napisano 21 Czerwiec 2005 Witam!Dami3! Wiesz... Z georadarem jest tak. To dobre urządzenie, ale...No właśnie. Trzeba wiedzieć jak to działa. Jaką antenę dobrać do danego terenu. Poza tym nie wszędzie się da tym przejechać - w przypadku anten ciągniętych po ziemi - bo są też i inne... Trzeba wiedzieć jak odczytywać i interpretować odczyty... A odczyty robi się stosując różne filtry. Stosuje się różne oprogramowanie, itp. itd.Jednym słowem powiem Ci tyle. Jak masz zasobną kiesę to zamiast kupować drogą zabawkę, z której nie będziesz mieć wiele pożytku jako amator, to lepiej wynajmij firmę, która przeprowadzi badania przy zastosowaniu sprawdzoengo sprzętu i dobranych anten, da ci wydruki papierowe z ich opisem (interpretacją) i płytę CD z tymi wynikami pomiarów w wersji elektronicznej. Koszt to +/- 2 tys. za dzień pracy (z dojazdem) bez względu na ilość robionych pomiarów. Mówię rzecz jasna o profesjonalnej robocie.Pozdrawiamwars98
dami3 Napisano 23 Czerwiec 2005 Autor Napisano 23 Czerwiec 2005 wielkie dzięki za radę wars98, na pewno gdy będę chciał coś szukać przy pomocy georadaru skorzystam z twojej rady jednak moja ciekawość nie została zaspokojona jeśli chodzi o samą wiedzę na temat działania tego sprzętu i interpretacji wynikówmam miejscówkę jedną czy dwie a georadar minimum 20 tyś :-(a masz jakiś namiar na tego typu usługi najlepiej na Pomorzu Zachodnim :-)
wars98 Napisano 23 Czerwiec 2005 Napisano 23 Czerwiec 2005 Witam!Dami3! Postaram się coś wyszukać. (:Podeślę na priva.Pozdrawiamwars98
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.