Skocz do zawartości

Garret

crazyazbest

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
no i co?
nikt nie chce ci odpowiedziedz! ...a to cholery
PARE POSTOW NIZEJ !!!!
masz temacik odnosnie tego sprzetu, wiec rusz sie troche LENIU i poczytaj!!!
Napisano
Cześć

Sprzęt ten jest głównie przeznaczony na drobne przedmioty ale nikt nie mówi że nie sięgnie mauserka czy hełm ale wiadomo że nie będzie miał takich zasięgów jakie mają wykrywacze przystosowane na takie fanty. Wczoraj byłem na wykopkach to jak chodziłem na all metal to sięgało mi bardzo małe kawałki metalu z ładnych głębokości a co najlepsze to sygnał był mocny na takie żelastwo. Jeśli chcesz szukać głównie małe przedmioty typu monetki, guziki, plomby itp. to ten sprzęt jest dobry na takie rzeczy i złapie je lepiej od innych. Jeśli chcesz zobaczyć test ace 250 to jest on zamieszczony na www.poszukiwania.pl i został przeprowadzony przez kruka.
Napisano
:-) Dzieńki , Dundee , to że jestem leniem wiem , bo powtarzają mi to od ładnych paru lat ( a jednak jakoś się nie zmieniam ... ). Dzieńki za linka , M4r0 , to rozwiązuje wiele problemów . Jeszcze raz ogromne THX. Azbest
Napisano
Mam ace 250 od 6 tygodni.Pierwsze wrażenie to jak zabawka ale już po 1 wyjsciu w teren pokazał swe możliwości. Główna wada to brak regulacji głośności głośniczka.Jest bardzo głośny i w lesie niepotrzebnie zwraca na siebie uwagę. Reszta to zalety. Ja nastawiam sie na monety, bizuterię, odznaki, guziki, itp. Jet w tym b. dobry. No i niska cena, lekka konstrukcja, składane ramię, długa praca na akku. Trafiłem na kg kul muszkietowych z XVIII w, srebrne brosze, 40 monet, 2 kg łusek, żołnierzyki itp. Jak liczysz na takie rzeczy to bierz go spoko.
Napisano
mój mauzerka widzi tylko na all metal wiec zeby kopać militaria trzeba by kopac wszystko co sie znajduje pod ziemia i piszczy. na militarke nie polecam. na drobnice tak
Napisano
O taaak prosze ksiedza. Francuskich gwoździ jest całkiem sporo. Mam niezłą kolekcję ale trzymam je w lesie.Sa miłe w różnych rozmiarach o róznej wadze i stopniu zachowania. To specyficzna kolekcja i bardzo szybko mozna ja wzbogacać o nowe exponaty.
Teraz do Garreta.
Tak na ustawieniu jewerly jest krótki sygnał jednorazowy o innym brzmieniu niż metale kolorowe.Wtedy przechodze na all metal i staram sie określić rozmiar znaleziska oraz na pinpoincie siłe sygnału. To duzo powie o zakopanym przedmiocie. Trzeba tylko trochę wprawy.
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie